A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПС

Дата: 23.03.2023 14:56
Кількість переглядів: 168

 

 

 

Зберігання пального без дозвільних документів

Саме 3 січня 2023 року набрав чинності Закон України від 13 грудня 2022 року № 2836-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України», яким встановлені тимчасові норми на період дії воєнного стану на території України та протягом 30 днів з дня його припинення або скасування щодо спрощеного порядку зберігання пального, яке використовується для заправлення електрогенераторної установки. Зокрема, ст. 18 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі – Закон № 481) доповнено новими частинами.

Так, на період дії воєнного стану на території України та протягом 30 днів з дня його припинення або скасування, ст. 18 Закону № 481, зокрема, встановлено, що суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) має право зберігати пальне, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі до 2000 літрів на кожному об’єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, без отримання дозвільних документів (документів дозвільного характеру, ліцензії на право зберігання пального, результатів надання інших адміністративних послуг).

Частиною першою ст. 58 Конституції України передбачено, що закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи.

Отже, суб’єкти господарювання мають право зберігати пальне, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі до 2000 літрів на кожному об’єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, без отримання дозвільних документів з 03.01.2023 року.

 

 

 

Тернопільщина: 67 підприємств сплатили у повному обсязі 10,7 млн грн податкового боргу

За січень-лютий в абсолютному значенні податковий борг зменшили 104 підприємства, які допустили його на початок року, на загальну суму 28,3 млн гривень. Про це повідомили в управлінні по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Тернопільській області. При цьому 67 суб’єктів господарювання сплатили повністю заборговану суму, а це – 10,7 млн гривень.

У рахунок погашення податкового боргу з початку року до зведеного бюджету надійшло 13 млн грн, що на 8 млн грн більше, ніж за два місяці минулого року. Із них державний бюджет отримав 6,8 млн гривень.

До боржників застосовуються як застережні заходи (направлення податкової вимоги, розстрочення сплати грошових зобов’язань та податкового боргу тощо), так і заходи примусового характеру (стягнення податкового боргу на підставі рішення суду, стягнення готівки, адміністративний арешт тощо).

Так, у січні-лютому фахівці податкової служби області подали до суду 85 позовів щодо стягнення 4 млн грн податкового боргу. Зокрема, три позови щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок стягнення готівкових (безготівкових) коштів на суму податкового боргу 0,1 млн гривень. Щодо надання дозволу на реалізацію описаного майна подано 4 позови на суму 3,1 млн гривень. Також  до суду направлено 78 позовів щодо стягнення активів фізичних осіб через органи державної виконавчої служби на суму податкового боргу 0,8 млн гривень.

За січень-лютий надходження коштів за рахунок реалізації безхазяйного майна до зведеного бюджету склали 134,6 тис. гривень. Зокрема, до держбюджету спрямовано 109,8 тис. грн, а до місцевих бюджетів – 24,8 тис. гривень.

Нагадаємо, що переглянути інформацію щодо наявності/відсутності податкового боргу можна з допомогою електронних сервісів ДПС, в «Електронному кабінеті платника» та можна провести звірку в Центрі обслуговування платників за місцем реєстрації.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь