A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПС

Дата: 20.03.2023 15:34
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

 

 

Про обовязкові вимоги для отримання довідки про відсутність заборгованості розповіли телефонним зв’язком

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області нещодавно відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо обов’язкових вимог заповнення заяви для отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів. На запитання платників податків відповідав начальник управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Манастирський.

Під час годинного спілкування посадовець нагадав про наказ, яким затверджено Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. Саме його затверджено Міністерством фінансів України від 03.09.2018 №733.

Для отримання довідки про відсутність боргу можна подати заяву, як у паперовій формі – до державної податкової інспекції за основним місцем обліку такого платника або до відповідного контролюючого органу, уповноваженого здійснювати заходи з погашення податкового боргу, або в електронній – на адресу уповноваженого органу через приватну частину Електронного кабінету, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС.

Михайло Манастирський звернув увагу, що заява складається з обов’язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, та зазначенням найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації), до якого (якої) Довідку буде подано платником.

Довідку контролери нададуть за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що зазначається у заяві.

Начальник управління пояснив, що довідка або відмова у наданні довідки готуються протягом п'яти робочих днів з дня, наступного за днем отримання заяви органом, до якого її було подано. Строк дії становить десять календарних днів з дати її формування. У довідці обов’язково зазначається термін її дії.

Нагадуємо, що в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області функціонує телефон «гарячої лінії» з питань податкового боргу та заборгованості з ЄВ (0352)434635.

Також для платників працює такий формат спілкування, як Комунікаційна податкова платформа tr.ikc@tax.gov.ua.

 

 

 

Незадекларована праця – погано для всіх

Незадекларована праця наносить шкоду державі. Неформальна економіка і незадекларована праця в мирний час обмежують можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, сприяють ухиленню від сплати податків, зменшують надходження до державного і місцевих бюджетів.

В умовах повномасштабної війни, коли всі сили і кошти держави спрямовані на наближення перемоги, незадекларована праця і неформальна економіка наносять невиправної шкоди обороноздатності країни.

Фото без опису

 

 

 

 

Податківці Тернопільщини надали жителям області понад 15 тисяч адмінпослуг

Протягом січня-лютого фахівці структурних підрозділів Головного управління ДПС у Тернопільській області надали платникам 15091 адміністративну послугу.

Здебільшого жителі області звертались у податкову, аби отримати картку платника податків або внести до паспорта громадянина України дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків. Цією послугою скористалися 7240 жителів області. Другою за актуальністю залишається послуга видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, яку отримали 2667 осіб. Також значну кількість послуг було надано щодо отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та реєстрації платником єдиного податку, а це – 1659 та 865 адмінпослуг відповідно.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь