A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Презентація гурту лялькарок Кременеччини «Леля» та виставка «Боже, як болить…»

Дата: 22.03.2023 16:27
Кількість переглядів: 255

 

 

21 березня у виставковій залі Кременецького краєзнавчого музею відбулася презентація новоствореного гурту лялькарок Кременеччини «Леля» та перша  виставка авторських ляльок цього гурту «Боже, як болить…».      До складу гурту увійшли: Олена Локатир, Лілія Фурсик, Марія Швед, Любов Захарків, Людмила Блищак та Лідія Лапка.

Назва виставки символічна, але сповна відображає наше сьогодення. Кожна з учасниць представила тематичну ляльку, яка розповідає про  самовіддану боротьбу українського  народу проти ворога. Крім цього відвідувачі зможуть поринути у чарівний та казковий світ «ляльки»,  створений умілими руками майстринь. На виставці представлено 48 творчих робіт різної тематики.

Про гурт «Леля».  Ідея створення гурту зародилася ще у 2020 році, що спонукало відкриття першого фестивалю «Лялькове диво» у нашому місті. Війна змусила відкласти реалізацію задуму на рік. Однак культурно-мистецький фронт повинен працювати – так вирішили мисткині. Щоб наблизити перемогу, потрібно жити і творити сьогодні, не відкладаючи назавтра. Назву гурту обирали ретельно, довго обдумуючи, кожна із шести учасниць заклала своє сокровенне і зупинилися на милозвучному «Леля». З датою презентації визначилися швидко, адже 21 березня Міжнародний день лялькаря.

Про учасниць гурту.

Олена Локатир (ідейна засновниця) – майстер народних художніх промислів художнього моделювання. Заснувала міжрегіональну виставку «Лялькове диво» (м.Кременець). Активна учасниця місцевих, обласних та міжнародних виставок, ярмарок та фестивалів. Авторка інтер'єрних колекційних ляльок. Працює в техніці скульптурної ляльки.

Лілія Фурсик – майстер народних художніх промислів художнього моделювання. Заснувала «Студію творчих ідей». Співзасновниця  «Майстерні чудес «Викрутаси». Активна учасниця районних, обласних та Всеукраїнських  ярмарок і фестивалів. Володіє клаптиковою технікою шиття, декорування та шиття одягу, технологією виготовлення іграшок, сувенірів, різними видами вишивок.

Марія Швед – художниця, майстер народних художніх промислів художнього моделювання. Членкиня мистецького гурту «Палітра». Учасниця колективних та персональних виставок. Створює авторські ляльки за народними мотивами. В роботі використовує натуральний текстиль та природні матеріали.

Любов Захарків – майстер народних художніх промислів художнього моделювання. Учасниця різноманітних виставок народного мистецтва, конкурсів, фестивалів. В роботі використовує натуральні тканини та природні матеріали. Для створення образу ляльок опанувала ткацтво, вишивку, шиття, плетіння.

Людмила Блищак – майстер народних художніх промислів художнього моделювання. Членкиня мистецького гурту «Палітра». Активна учасниця багатьох виставок, ярмарок та фестивалів. Створює інтер'єрні ляльки в панчішній техніці, ляльки-мотанки та ляльки-обереги.  Для створення ляльок використовує різноманітні матеріали.

Лідія Лапка – авторка мотанок та інтер'єрних ляльок, колекціонерка ляльок (понад 1000 експонатів).  В роботі використовує натуральний текстиль та природні матеріали. Учасниця колективних та персональних виставок.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь