A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Фонд соціального страхування інформує

Дата: 18.11.2022 10:36
Кількість переглядів: 244

Фото без опису

 

 

 

 

ФССУ призначив 19,3 мільйона гривень страхових виплат постраждалим внаслідок бойових дій і сім'ям загиблих

Поранення чи смерть внаслідок бойових дій під час виконання посадових обов’язків є страховим випадком – Фонд соціального страхування України гарантує виплати і медико-соціальні послуги для всіх українських працівників, які постраждали на роботі через російську агресію.

З початку повномасштабного вторгнення Фонд соціального страхування України вже призначив такі страхові виплати, пов’язані із травмами або смертю через бойові дії, на суму 19,3 мільйона гривень. Серед них одноразові допомоги сім’ям і утриманцям померлих внаслідок бойових дій, одноразові допомоги постраждалим працівникам, допомоги по тимчасовій втраті працездатності та щомісячні страхові виплати, які Фонд виплачуватиме потерпілим до повного відновлення здоров’я або пожиттєво.

Нагадаємо, також потерпілі мають право на забезпечення медико-соціальними послугами за кошти Фонду – від санаторно-курортного лікування до оплати необхідного медичного чи постійного стороннього догляду, побутового обслуговування тощо.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування, після завершення якого призначаються страхові виплати.

Фонд соціального страхування України наголошує на потребі чіткого і безумовного дотримання інструкцій з охорони праці, слідування в укриття в разі повітряних тривог і інформування про них на підприємствах, розробленні і впровадженні алгоритмів дій працівників у випадку небезпеки.

 

 

 

 

За час окупації Херсонщини ФССУ виплатив 100 мільйонів грн лікарняних, декретних і страхових виплат мешканцям області

Упродовж усього періоду, доки Херсон очікував звільнення від окупантів, мешканці області продовжували отримувати лікарняні та декретні допомоги від Фонду соціального страхування України. Навіть в періоди активних бойових дій вчасно та в повному обсязі фінансувались щомісячні страхові виплати для потерпілих на виробництві.

Попри чисельні складнощі фінансування, потребу ручного опрацювання кожної заяви та особистої комунікації з кожним роботодавцем, аби впевнитись, що отримані кошти будуть виплачені застрахованим українцям, ФССУ продовжував здійснювати всі види виплат для працівників Херсонщини.

Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення і по сьогоднішній день Фонд перерахував для мешканців області:

● 25,9 мільйона гривень лікарняних;

● 8,8 мільйона гривень допомог по вагітності та пологах;

● 60,6 мільйона гривень щомісячних страхових виплат – в умовах окупації було проведено перерахунок їх розміру та збільшено його на 14%, починаючи з березня.

Вітаємо вдома та дякуємо ЗСУ!

 

 

З початку війни на підприємствах України зафіксовано 702 постраждалих внаслідок бойових дій працівників

 

З них під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії загинуло 214 українців.

Найбільша кількість потерпілих серед працівників підприємств, зареєстрованих:

● у Києві – 139 постраждалих, 39 з яких травмовані смертельно;

● у Дніпропетровській області – 93 постраждалих, 32 смертельно;

● Миколаївській області – 76 постраждалих, 29 смертельно;

● на Донеччині – 63 постраждалих, 11 смертельно;

● у Харківській області – 65 постраждалих, 14 смертельно;

● Запорізькій області – 52 постраждалих, 10 смертельно;

● Вінницькій області – 39 постраждалих, 12 смертельно;

● Чернігівській області – 28 постраждалих, 8 смертельно;

● Сумській області – 27 постраждалих, 12 смертельно;

● Кіровоградській області – 23 постраждалих, 11 смертельно;

● а також у Київській області – 22 постраждалих, 11 смертельно.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування.

Усі працівники, постраждалі під час роботи внаслідок бойових дій, забезпечуються Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами.

Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я крім одноразових допомог також забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

 

 

 

Фонд напряму нарахував евакуйованим працівникам 27 млн гривень допомог

Фонд соціального страхування України продовжує гарантувати державний страховий захист у повному обсязі для всіх українців – зокрема для тих працівників, чиї роботодавці не можуть дотриматись процедури нарахування лікарняних через бойові дії.

Для застрахованих осіб, чиї роботодавці залишились в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від ФССУ коштів, фахівцями ФССУ було напрацьовано механізм призначення виплат без залучення роботодавця.

З початку війни ФССУ нарахував понад 27 мільйонів гривень лікарняних і декретних допомог напряму працівникам. З них 19,9 мільйона гривень – допомоги по вагітності та пологах, 7,23 млн гривень – допомоги по тимчасовій втраті працездатності і 0,1 млн гривень – допомоги на поховання.

Найчастіше евакуйовані працівники звертались за призначенням допомоги напряму до відділень Фонду у Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Без залучення роботодавця Фонд соціального страхування України нараховує допомоги для українців,

● які евакуювались з тимчасово окупованих територій, чиї роботодавці не можуть подати заяву через бойові дії або знаходяться в окупації,

● а також для працівників, які не змінювали місця проживання, однак чиї роботодавці знаходяться на тимчасово окупованій території.

 

 

За час війни ФCCУ виплатив 10 млрд. грн. лікарняних та декретних допомог.

З початку повномасштабного вторгнення фахівці Фонду соціального страхування України в областях і місті Києві доклали всіх зусиль, аби виплати за лікарняними не призупинялись навіть в найскладніших обставинах – тож лікарняні і декретні допомоги продовжували виплачуватись навіть в умовах активних бойових дій, у тимчасово окупованих регіонах, для працівників, які евакуювались за кордон, або чиї роботодавці не змогли подати лікарняні на оплату.

  • Понад 1,4 мільйона українців з початку війни були на оплачуваному Фондом лікарняному або у декретній відпустці. ФССУ виплатив для них понад 9,7 мільярда гривень за листками непрацездатності, які їх роботодавці опрацювали, розрахували та подали до Фонду на оплату. А для окремих із них, зокрема частини вимушено переміщених осіб, Фонд нарахував допомоги напряму без залучення роботодавця, якщо він не зміг подати заяву через бойові дії.

 

  • Слідкувати за станом оплати свого лікарняного можна онлайн – для цього Фондом запроваджено декілька видів звітності, яка щоденно оновлюється у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund (орієнтуйтесь на дату прийняття заяви-розрахунку, поданої роботодавцем за вашим лікарняним).

 

  • Дізнатись дату прийняття заяви можна безпосередньо у роботодавця або у відділенні Фонду, де його зареєстровано.

 Контакти: https://docs.google.com/.../1WOc3xhgnrqRwYaoLd3AT1m1jKsY... (необхідно назвати свій ідентифікаційний код).

                                                                                                             Пресслужба ВД ФССУ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь