A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Звіт щодо здійснення виконавчими органами Кременецької міської ради державної регуляторної політики у 2021 році

Дата: 13.05.2022 11:32
Кількість переглядів: 216

          Звіт щодо здійснення виконавчими органами Кременецької міської ради державної регуляторної політики у 2021 році

Протягом 2021 року реалізація державної регуляторної політики виконавчими органами Кременецької міської ради здійснювалась відповідно до правових та організаційних засад, визначених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» (далі за текстом - Закон) та в межах наданих повноважень.

На виконання Закону у 2021 році виконавчими органами Кременецької міської  ради було проведено роботу в наступних напрямках.

 

І. Планування діяльності з підготовки регуляторних актів

Для забезпечення реалізації принципу послідовності та передбачуваності регуляторної діяльності рішенням Кременецької міської  ради від 11 грудня 2020 року № 11 був затверджений План діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Кременецької міської  ради на 2021 рік.

Згаданий план діяльності оприлюднено на офіційному сайті ради https://drive.google.com/drive/folders/1pR4rkWQaevaxenSySNlqujALfVmXTkU-  в підрозділі «Планування регуляторної діяльності» розділу «Регуляторна політика».

Протягом року до Плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Кременецької міської ради на 2021 рік було додатково внесено 5 проєктів регуляторних актів. Всі зміни та доповнення до діяльності міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік оприлюднювались на офіційному сайті ради

https://drive.google.com/drive/folders/1pR4rkWQaevaxenSySNlqujALfVmXTkU-  в підрозділі «Планування регуляторної діяльності» розділу «Регуляторна політика».

Всього у 2021 році розробниками регуляторних актів було заплановано підготувати 6 проєктів рішень міської ради, із них було прийнято 4 регуляторних актів, які пройшли повну процедуру відповідно до Закону, а саме:

- рішення Кременецької міської ради № 1417 від 17 червня 2021 року «Про встановлення місцевих податків і зборів».

- рішення Кременецької міської ради №1406 від 17 червня 2021 року «Про затвердження Положення про оренду комунального майна Кременецької міської територіальної громади та Методики розрахунку орендної плати за оренду майна комунальної власності Кременецької міської територіальної громади»

- рішення виконавчого комітету Кременецької міської ради №424 від 04 листопада 2021 року «Про  затвердження норм надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Кременецької міської територіальної громади».

- рішення Кременецької міської ради № 3024 від 21 грудня 2021 року «Про встановлення мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території Кременецької міської територіальної громади на 2022 рік».

Інші проєкти регуляторних актів не виносились на розгляд сесії міської ради з урахуванням об’єктивних причин.

Також на базі пропозицій, які надійшли від виконавчих органів Кременецької міської ради – розробників регуляторних актів, сформовані та затверджені:

- рішенням міської ради від 03 грудня 2021 року №2910 План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Кременецької міської ради ради на 2022 рік, який оприлюднено на офіційному сайті Кременецької міської ради  https://drive.google.com/drive/folders/1ayDEKkt7IJSG8ewKt80G4auHWr93PJ_R  в підрозділі «Планування регуляторної діяльності» розділу «Регуляторна політика».

 

 ІІ. Організаційні питання

Відповідно розпорядження міського голови відповідальною особою за реалізацію державної регуляторної політики в Кременецькій міській раді визначено головного спеціаліста-юрисконсульта юридичного відділу Кременецької міської ради.

Протягом 2021 року до Державної регуляторної служби України з метою отримання пропозицій щодо удосконалення відповідно до принципів державної регуляторної політики направлено 6 проєктів регуляторних актів:

  • по проєкту рішення Кременецької міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів», підготовленому відповідно до Плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Кременецької міської  ради на 2021 рік, отриманий висновок про відсутність пропозицій щодо удосконалення регуляторного акту відповідно до принципів та вимог Закону;
  • по проєкту рішення Кременецької міської ради ««Про затвердження Положення про оренду комунального майна Кременецької міської територіальної громади та Методики розрахунку орендної плати за оренду майна комунальної власності Кременецької міської територіальної громади», підготовленому відповідно до Плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Кременецької міської  ради на 2021 рік, отриманий висновок щодо удосконалення проекту регуляторного акту, всі пропозиції були враховані.
  • по проєкту рішення Кременецької міської  ради «Про затвердження Правил благоустрою Кременецької міської територіальної громади» отримано роз’яснення Державної регуляторної служби України щодо необхідності удосконалення проекту регуляторного акту у відповідність до вимог чинного законодавства з урахуванням наданих пропозицій.

-        по проєкту рішення Кременецької міської  ради «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території населених пунктів, які входять до складу Кременецької міської територіальної громади» отримано роз’яснення Державної регуляторної служби України щодо необхідності удосконалення проекту регуляторного акту у відповідність до вимог чинного законодавства з урахуванням наданих пропозицій.

- по проєкту рішення Кременецької міської ради «Про встановлення мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території Кременецької міської територіальної громади на 2022 рік», підготовленому відповідно до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Кременецької міської ради на 2021 рік, отриманий висновок проте, що даний проект рішення не містить норм регуляторного характеру, а його прийняття не потребує реалізації передбачених законом процедур.

- по проєкту рішення виконавчого комітету Кременецької міської ради «Про затвердження норма надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Кременецької міської ради», підготовленому відповідно до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Кременецької міської ради на 2021 рік, отриманий висновок проте, що даний проект рішення не містить норм регуляторного характеру, а його прийняття не потребує реалізації передбачених законом процедур.

 

ІІІ. Забезпечення інформаційної відкритості та врахування громадської думки

Одним з завдань виконавчих органів Кременецької міської  ради при здійсненні державної регуляторної політики у звітному періоді було забезпечення інформаційної відкритості та врахування громадської думки, недопущення прийняття економічно недоцільних, неефективних регуляторних актів.

З цією метою оприлюднювались плани діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів та зміни до них; повідомлення про оприлюднення проєктів регуляторних актів; проєкти регуляторних актів та аналізи регуляторного впливу; звіт про відстеження результативності регуляторного акту; регуляторний акт, прийнятий Кременецької міської радою.

Постійно підтримувалась в актуальному стані інформація на офіційному сайті ради http://kremenetska.gromada.org.ua/ в розділі «Регуляторна політика».

 

ІV. Систематизація регуляторних актів Кременецької міської ради та її виконавчих органів

З метою виконання вимог статті 5 Закону Кременецькою міською радою  сформовано Реєстр діючих регуляторних актів, який оприлюднено на офіційному сайті ради http://kremenetska.gromada.org.ua/regulyatorni-akti-kremeneckoi-miskoi-teritorialnoi-gromadi-11-12-10-24-01-2022/ в підрозділі «Регуляторні акти Кременецької міської територіальної громади»  розділу «Регуляторна політика».

Здійснення заходів з відстеження результативності регуляторних актів

З метою виявлення неефективних регуляторних рішень, відповідно до статті 10 Закону, виконавчими органами Кременецької міської ради здійснювалось відстеження результативності прийнятих регуляторних актів.

Протягом року звіт з відстеження результативності регуляторного акту оприлюднений на офіційному сайті ради

http://kremenetska.gromada.org.ua/regulyatorni-akti-10-35-30-21-08-2018/ в підрозділі «Звіти та відстеження»  розділу «Регуляторна політика».

Реалізація державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності протягом звітного періоду була направлена на забезпечення відповідності регулювання господарських відносин вимогам чинного законодавства та їх вдосконалення, на дотримання принципу збалансованості інтересів суб’єктів господарювання і територіальної громади Кременецької міської ради.

Основними пріоритетами Кременецької міської  ради та її виконавчих органів у 2022 році при забезпеченні та реалізації державної регуляторної політики залишаються:

 

 - неухильне дотримання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»;

 - підготовка якісного та ефективного аналізу регуляторного впливу з використанням нової методики як тест малого підприємництва (М-Тест);

- активне залучення представників громадськості до обговорення проєктів регуляторних актів;

- оприлюднення інформації у формі відкритих даних, що сприяє прозорості та відкритості регуляторної діяльності виконавчих органів міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь