A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Як у воєнний час кременецькі дошкільнята ходять до дитячого садка

Дата: 05.07.2022 15:30
Кількість переглядів: 340

«- 2 рази вже перечікували повітряну тривогу з дітьми в протирадіаційному укритті. Садочок відкрили після того, як все в ньому оснастили до вимог воєнного часу. Зараз там є місця для ігор, сну, відремонтували приміщення під укриття та  туалет. Це зробили за кошти з міського бюджету Кременецької громади, який наповнюється платниками податків. Для того, щоб малятам було цікаво наші працівники створили в укритті справжній дитячий театр. Матусі щоранку збирають своїм діткам «тривожний рюкзак», в нього входять теплі речі, печиво та вода. Ми розробили чіткі інструкції про те, хто оповіщає про повітряну тривогу, маршрути переміщення дитячих груп до ПРУ. Все це відбувається для діточок в ігровій формі – типу квесту, бо малеча має бути спокійна.

До війни наш заклад відвідувало 246 вихованців, це 12 груп. З 20 червня ми відкрилися. Тут зараз функціонує  6 груп. Місця є. Щоб дитина  Кременецької громади відвідувала дитячий садочок в період воєнного стану її батькам потрібно здати в адміністрацію дитсадка "Золотий ключик" такий пакет документів: заяву  та довідку з місця роботи працюючих батьків, підприємців, батьків які приймають участь в боротьбі проти російської агресії. Питання до адміністрації «Золотий ключик» можна задати за телефоном – 3-19-81.» - розповідає Ірина Ткачук, директор ЗДО №2 «Золотий ключик» Кременецької міської ради.

 

« - З серпня місяця будуть працювати ще 13 садочків Кременецької громади. Там НЕ треба буде батькам нести заяви і довідки з роботи, що обоє батьків працюють. Загалом в Кременецькій громаді до введення воєнного стану працювало 15 дитячих садків, в які ходили 1159 дітей.

Згідно наказу відділу освіти Кременецької міської ради №54-ОД від 10.06.2022 року «Про підготовку та відновлення очної форми навчання в закладах освіти Кременецької міської територіальної громади в 2022-2023 навчальному році» була створена комісія. Члени цієї комісії з 14 по 17 червня обстежили всі 15 дитсадків в громаді. За результатами цього обстеження склали акти й надали конкретні рекомендації щодо оснащення найпростіших укриттів.

Станом на 20 червня в закладах дошкільної освіти створено 1 ПРУ (протирадіаційне укриття) та 14 найпростіших укриття. Щоб розпочати навчально-виховний процес в садочках було виділено з місцевого бюджету 234 тис. грн.

При підготовці укриттів в дитсадках керувалися Рекомендаціями ДСНС щодо організації укриття в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту персоналу та дітей (учнів, студентів) закладів освіти, порядок створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та введення його обліку» та Методикою ДСНС про віднесення існуючих будівель та споруд до споруд подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційних укриттів.» - Наталія Щербатюк, начальник відділу освіти Кременецької міської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь