A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Реформа лікарняних: українці оформили понад 4,5 млн електронних документів

Дата: 21.01.2022 10:34
Кількість переглядів: 304

Від початку реформи електронних листків непрацездатності українці понад 4,5 млн разів скористались новою послугою. Таку цифру повідомляють у Пенсійному фонді України. Водночас, згідно даних МОЗ, в електронній системі охорони здоров’я було створено більше 6 млн медичних висновків про тимчасову непрацездатність, на підставі яких для працевлаштованих українців формуються е-лікарняні. 

Зауважимо, реформа спростила процес оформлення лікарняних. Більше не потрібно збирати підписи і печатки на бланку, передавати документ роботодавцю чи навіть знов іти до лікарні за заміною документу, якщо при оформленні лікарняного була допущена помилка. 

Тепер неточності при створенні лікарняних трапляються рідше, адже лікар самостійно не вносить інформацію про пацієнта. Усі необхідні дані підтягуються автоматично. Водночас, у випадку, якщо при укладенні декларації із сімейним лікарем було допущено помилку в ПІБ, яка продублювалась у лікарняному (наприклад, пропущено букву), Фонд соціального страхування України прийме такий е-лікарняний на оплату без необхідності здійснювати заміну, аби незначні помилки не призводили до уповільнення виплат допомог.

Що робити, якщо у вашому е-лікарняному є незначна помилка в ПІБ: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/979565.

Дізнатись, коли оплатять е-лікарняний, можна онлайн – інформація про стан фінансування лікарняних і декретних допомог щоденно оновлюється тут https://t.me/socialfund. Дата фінансування прямо залежить від дати, коли роботодавцем було подано заяву-розрахунок за відповідним е-лікарняним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь