A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Необхідність встановлення факту родинних відносин

Дата: 24.09.2021 15:53
Кількість переглядів: 396

Кременецький місцевий центр з надання

безоплатної вторинної правової допомоги

 

Необхідність встановлення факту родинних відносин

 

Встановлення факту родинних відносин стає необхідним у разі  виявлення помилок  у  прізвищах, імені чи  по-батькові  рідних людей та унеможливлює  доведення спорідненості між ними. Встановлення даного факту найчастіше  необхідно  для визначення  права на спадщину, на пенсію, одержання компенсації тощо. Таку перешкоду у реалізації особистих чи майнових прав можна усунути  звернувшись  до суду  з заявою  про встановлення факту родинних відносин.

Так,  до місцевого центру  звернулася пані  Галина з метою встановлення факту  родинних відносин  зі  своїм сином.  Оскільки,  на початку 2021 року вона  звернулася щодо перерахунку пенсії до органів Пенсійного  фонду України. Проте, під час огляду документів, необхідних для перерахунку пенсії, їй було повідомлено, що у свідоцтві про народження сина допущено помилку, а саме в графі «мати»  її прізвище  написано  з літерою «і» замість «и». А тому,  у перерахунку пенсії  було відмовлено.  

Порадившись з фахівчинею місцевого центру  Іриною Бурченюк, яку призначив Кременецький місцевий центр з надання БВПД,  було вирішено підготувати заяву  про встановлення факту родинних відносин.   

Рішенням суду  заяву  про встановлення факту родинних відносин  було  задоволено.

Коментує  фахівчиня   Ірина  Бурченюк: «Факти, що підлягають встановленню в  порядку  окремого провадження, повинні мати юридичне значення, тобто від них мають залежати виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян.

Вирішення даної проблеми в судовому порядку  можливе  лише, якщо   заявник не має іншої можливості виправити помилку чи відновити  необхідний документ. Тому, разом із заявою про встановлення факту необхідно додати :

  1. докази, які підтверджують наявність цього юридичного факту (акти, особові справи, рішення судів, ордери, погосподарські книги, виписки з домових книг, довідки та інші документи, які у собі містять інформацію про родинні відносини);
  2. відповіді  від  органів реєстрації актів цивільного стану про неможливість   внесення змін і доповнень, виправлень у записи актів цивільного стану;
  3. пояснення свідків,  які знають  про взаємовідносини особи із заявником.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь