A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

До уваги призовників!

Дата: 22.09.2021 10:32
Кількість переглядів: 332

Фото без опису

Шановний ПРИЗОВНИКУ! доводимо до Вашого відома, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних» від 07.12.2016 року №921, військовий облік є складовою змісту мобілізаційної підготовки держави та полягає у цілеспрямованій діяльності державних органів, підприємств, установ та організацій щодо фіксації, накопичення та аналізу військово-облікових даних призовників і військовозобов’язаних із відображенням їх у військово-облікових документах, а також здійснення контролю за дотриманням призовниками і військовозобов’язаними, посадовими особами державних органів, підприємств, установ та організацій встановлених правил військового обліку.

Відповідно до п. 8 ст. 15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», після набрання чинності Указом Президента України, щодо проведення чергового призову:

- призовники, яким надійшла повістка районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобовязані прибути в пункт у строки, зазначені в повістці;

- у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з`явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України (до 11 квітня та 11 жовтня поточного року).

Доводимо до Вашого відома, що неявка по повістках на призовну комісію призведе до порушення по Вас кримінального провадження за ст. 335 кримінального кодексу України «ухилення від призову на строкову військову службу – карається обмеженням волі на строк до трьох років».

1. Безпосереднім об’єктом цього злочину є відносини, що забезпечують обороноздатність України, зокрема комплектування її Збройних Сил, на які відповідно до ч.2 ст.17 Конституції покладається найважливіші функції:

- оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості.

2. Об’єктивна сторона виявляється в бездіяльності – ухиленні від призову на строкову військову службу, тобто в невиконанні загального обов’язку відбувати військову службу, покладеного на громадян України ст..65 Конституції.

3. Суб’єктивна сторона – прямий умисел: особа знає про призов, але не бажає виконувати свій обов’язок. Мотиви не мають значення для кваліфікації, але можуть впливати на ступінь суспільної небезпечності ухилення.

4. Суб’єкт злочину спеціальний – громадянин України чоловічої статі, який на момент відправки до військової частини досяг 18-річного віку і призовною комісією визнаний за станом здоров’я придатним до військової служби (в тому числі і такі, що тимчасово проживають за кордоном).

Також нагадуємо, що відповідно до п.10 ст.38 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» обов’язок призовників та військовозобов’язаних в разі зміни їх сімейного стану, стану здоров’я, адреси місця проживання (перебування), освіти, місця роботи і посади зобов’язані особисто в семиденний строк повідомити про це орган, де Вони перебувають на військовому обліку.

Власникам будинків (квартир) рекомендуємо керуватися вимогами п.9 ст.38 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», житлово-експлуатаційні організації, інші організації або підприємства та установи, що здійснюють експлуатацію будинків, а також власники будинків повинні своєчасно подавати необхідні відомості про призовників і військовозобов’язаних територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки, виконавчим комітетам сільських, селищних і міських рад, на які покладено ведення обліку призовників і військовозобов’язаних, стежити за виконанням призовниками і військовозобов’язаними правил військового обліку, а також сповіщати їх про виклик до військового комісаріату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь