A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Кременецька міська територіальна громада отримала перемогу у конкурсному відборі туристичного проєкту

Дата: 24.02.2021 11:26
Кількість переглядів: 1154

Фото без опису

Кременецька міська територіальна громада отримала перемогу у конкурсному відборі проєкту завдяки унікальній історико-культурній спадщині міста.

Із 46 учасників з 22 областей України у конкурсному відборі проєкту «Розробка методології маркування історичних атракцій в малих містах України. Культурна інтервенція в минуле заради подорожі в майбутнє» перемогла лише одна громада Тернопільщини – Кременецька. Участь у відборі брали малі міста із населенням до 50 тис. В рамках проєкту громади-переможці будуть розробляти власні локації, свій неповторний дизайн малих пластичних форм, пов’язаних з історією та культурою свого міста.

  • Заявки на розгляд конкурсної комісії подали до 10 лютого 46 громад із центрами у малих міста, селах, селищах з чисельністю населення до 50 тисяч. Основними вимогами до претендентів були наявність на території щонайменше 15 історико-культурних локацій, які будуть опрацьовуватися у проєкті, а також висока мотивація претендентів, які формують команди місцевих розробників та виконавців проєкту, – повідомили на пресскоференції, що днями відбулася в «Украінформі».

Над заявкою від Кременецької громади працювали фахівці Кременецької міської ради. Реалізація цього проєкту дасть серйозний поштовх у розвитку туризму Кременеччини.

Кременецька громада увійшла до 5 переможців конкурсного відбору в проєкті «Розробка методології маркування історичних атракцій в малих містах України. Культурна інтервенція в минуле заради подорожі в майбутнє». Проєкт реалізується Асоціацією сільських, селищних рад та об’єднаних громад України в партнерстві з Державним історико-культурним заповідником міста Острога за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

У рамках проєкту громади-переможці будуть розробляти власні локації, свій неповторний дизайн малих пластичних форм, пов’язаних з історією та культурою свого міста.

Заявки на розгляд конкурсної комісії подали до 10 лютого 46 громад із центрами у малих міста, селах, селищах з чисельністю населення до 50 тисяч. Основними вимогами до претендентів були наявність на території щонайменше 15 історико-культурних локацій, які будуть опрацьовуватися у проєкті, а також висока мотивація претендентів, які формують команди місцевих розробників та виконавців проєкту.

Як поінформувала начальниця відділу проєктної та інвестиційної діяльності виконкому Острозької міської ради Ольга Стецюк, метою проєкту є дати поштовх розвитку туризму в регіоні, і місто Острог з його туристичним досвідом стало у цьому сенсі взірцевим.

Переможцями конкурсу згідно з поданими заявками стали: Новоград-Волинська, Полонська, Бродівська, Кременецька, Батуринська міські громади. Організатори вважають, що кожна з цих громад має свою унікальну історико-культурну спадщину, яка може стати її конкурентною перевагою у розвитку.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь