A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини податкової

Дата: 24.02.2021 08:58
Кількість переглядів: 197

Фото без опису

Хто веде Реєстр програмного РРО та який механізм оприлюднення даних з нього

 

Відповідно до п. 1 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 №317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року №547» (далі – Порядок) Державна податкова служба (далі – ДПС) веде реєстр програмних реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) в електронному вигляді.

До Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – Реєстр) вносяться дані про ПРРО, а також відомості про суб’єктів господарювання та їхні господарські одиниці, де застосовуються такі ПРРО, дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються такими ПРРО.

Пунктом 5 розд. I Порядку встановлено, що ДПС оприлюднює на своєму офіційному вебпорталі:

- дані щодо фіскальних номерів ПРРО із зазначенням коду ЄДРПОУ, найменування суб’єкта господарювання (прізвища, імені, по батькові (за наявності)) та дати реєстрації ПРРО, адреси господарської одиниці, на яку зареєстрований ПРРО;

- дані щодо фіскальних номерів ПРРО, реєстрацію яких скасовано, із зазначенням коду ЄДРПОУ, найменування суб’єкта господарювання (прізвища, імені, по батькові (за наявності)), дати, причини та підстави для скасування реєстрації ПРРО, адреси господарської одиниці, де застосовувався ПРРО, реєстрацію якого скасовано.

Так, суб’єкт господарювання може отримати інформацію по всіх зареєстрованих РРО та ПРРО шляхом пошуку за їх даними на офіційному вебпорталі ДПС у відкритій частині Електронного кабінету в меню «Реєстри» у вкладці: «Інформація про РРО» (https://cabinet.tax.gov.ua/registers/rro).

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

При декларуванні доходів громадяни можуть скористатися взірцями заповнення декларації

 

Державна податкова інспекція нагадує, що з січня 2021 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року.

Граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за звітний (податковий) 2020 рік – до 01.05.2021.

Платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі Декларації:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Обов’язок щодо подання Декларації у платників податків виникає у разі отримання:

- доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини за якими не було сплачено ПДФО та військовий збір, тощо;

- доходів від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відноситься, зокрема, дохід у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника ПДФО, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, якщо його сума перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року, а також інвестиційних доходів;

- іноземного доходу;

- в інших передбачених Податковим кодексом України випадках.

Із зразками заповнення Декларації можна ознайомитися на вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021/zrazki-zapovnennya-podatkovoi-deklaratsii/.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Поспішіть подати заяву для списання боргу з ЄВ

 

Фізичним особам підприємцям (далі – ФОП), які не здійснюють підприємницьку діяльність, та особам, які провадять незалежну професійну діяльність і не отримували дохід від цієї діяльності у період з 01.01.2017 до 01.12.2020, надана можливість скористатись правом щодо списання несплаченої станом на 01.12.2020 суми недоїмки з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ), штрафів та пені, нарахованої на ці суми недоїмки включно до дати подання заяви про списання недоїмки.

Такою можливістю зазначені особи можна скористатись до 1 березня 2021 року. Для цього необхідно виконати наступні умови:

- подати заяву державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи ФОП про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності;

- особами, які провадять незалежну професійну діяльність, подати до податкового органу за основним місцем обліку заяву про зняття з обліку як платника ЄВ;

- подати заяву у довільній формі щодо списання нарахованого ЄВ за період з 01.01.2017 до 01.12.2020;

- подати до податкового органу за місцем реєстрації звітність відповідно до вимог частини 2 статті 6 Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» за період з 01.01.2017 по грудень 2020 року включно. Така звітність подається платником у випадку, якщо вона не була подана раніше.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Місцеві скарбниці отримали в півтора раза більше транспортного податку, ніж сподівалися

 

Упродовж січня цього року платники податків Тернопілля сплатили 262,9 тис. грн транспортного податку. Порівняно з очікуваними надходженнями приріст цього платежу склав 153,3 відсотка. Додатково місцеві скарбниці отримали 159,1 тис. гривень.

Понад 88 відсотків цієї суми спрямували суб’єкти підприємницької діяльності – юридичні особи. Вони сплатили 232,5 тис. грн транспортного платежу, що на 195 відсотків більше, ніж очікувалось, або плюс 253,7 тис. гривень.

Фізособи з початку 2021 року перерахували для територіальних громад 30,4 тис. грн транспортного податку, а це плюс 21,5 відсотка до очікуваних або 5,4 тис. грн додатково.

Принагідно нагадуємо, що в зв’язку із зміною з 1 січня 2021 року розміру мінімальної заробітної плати, змінилася розрахункова величина для визначення об’єкту оподаткування транспортним податком. Відповідно до норм Податкового кодексу України обєктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше пяти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

У 2020 році розмір мінімальної заробітної плати станом на 1 січня становив 4723 грн. Тож у 2020 році оподаткуванню підлягали легкові автівки, середньоринкова вартість яких перевищувала 1771125 грн.

Станом на 1 січня 2021 року розмір мінімальної заробітної плати зріс до 6000 гривень. Отож, обєктом оподаткування є легкові автомобілі, середньоринкова вартість яких становить понад 2250000 гривень.

Ставка податку не змінилась і становить у розрахунку на календарний рік 25 000 грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь