A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

На Кременеччині вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса

Дата: 19.02.2021 14:46
Кількість переглядів: 313

Фото без опису

Сьогодні, 19 лютого, в Дунаєві, на Кременеччині, вшановують пам’ять Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса. Минуло 7 років його загибелі на Майдані Незалежності у Києві. Цього дня на малій батьківщині Героя молилися за всіх Героїв Небесної Сотні та українських воїнів, добровольців, волонтерів, військових лікарів, священників, котрі загинули в боротьбі за Україну.

Після богослужіння у храмі духовенство, земляки Героя, його побратими, котрі приїхали до Дунаєва вшанувати пам’ять Сашка, вирушили на місцеве кладовище. Біля могили Героя священники відслужили панахиду.

Опісля поминальні заходи продовжилися у центрі села біля пам’ятника Героєві Небесної Сотні. Там відбувся молебень за Україну та мітинг-реквієм.

Перед цим представники громадськості, активісти, влада поклали квіти до стели Героям, що загинули в АТО/ОСС.

Довідка:

Капінос Олександр Анатолійович народився 10 березня 1984 року у селі Дунаїв Кременецького району у звичайній сільській родині. Загинув на Майдані за менш, ніж місяць, до свого 30-річчя.

Олександр був в числі перших, хто оголосив безстрокове голодування у місті Києві на знак протесту проти антиукраїнського мовного закону Ківалова-Колісніченка у 2012-му році.

Також одним із перших взяв активну участь у Революції Гідності. Був бійцем Майданівської Сотні “Волинська Січ”. За незламність духу та волю до перемоги Олександр отримав у столиці із уст побратимів псевдонім “Кремінь”.

На майдан їздив періодично кілька разів, належав до сотні «Волинська Січ». Під час протистояння на Майдані в ніч з 18 на 19 лютого його поранили з пневматичної зброї. Сталось це на барикаді поряд з Будинком профспілок та сценою. Куля влучила йому в артерію. Сашка госпіталізували, але в лікарні він помер під час операції.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь