A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

До уваги споживачів природного газу!

Дата: 11.02.2021 17:42
Кількість переглядів: 358

 

До уваги споживачів природного газу!

Адміністрація Державного підприємства «Кременецьке управління з постачання та реалізації газу» (далі – ДП «Кременецьке УПРГ») звертається до побутових споживачів з роз’ясненням ситуації, яка виникла у зв’язку із запровадження принципів вільного ринку природного газу. 

До 1 серпня 2020 року на ринку природного газу діяв принцип покладання спеціальних обов’язків з постачання природного газу-метану населенню (ПСО). За правилами ПСО весь український газ викуповувався оптовим постачальником газу – АТ «НАК «Нафтогаз України» і передавався місцевим постачальникам, в тому числі, для ДП «Кременецьке УПРГ» з метою його подальшої реалізації побутовим споживачам.

Наразі, обмеження по ціні газу знято, а в Україні нараховується значна кількість  постачальників з актуальним переліком яких можна ознайомитися на інтернет-ресурсах ГазПравда та Газотека.  Кожен з них має право працювати на роздрібному ринку. Також, скасовані обов’язки АТ «НАК «Нафтогаз України» надавати природний газ місцевим постачальникам таким, як ДП «Кременецьке УПРГ» по фіксованій ціні для його реалізації побутовим споживачам.

Аби забезпечити своїх споживачів природним газом сьогодні, ДП «Кременецьке УПРГ» повинно завчасно придбати його на відкритій енергетичній біржі. При цьому, закупівельні ціни такого газу значно вищі, аніж вартість його реалізації (6,99 грн. - за м.куб., у відповідності до постанови КМУ від 18.01.2021р. №25), що автоматично робить такий вид діяльності збитковим для підприємства.

Саме тому, ДП «Кременецьке УПРГ» повідомляє, що з 01 лютого 2021 року усі споживачі природного газу, які раніше уклали договори на постачання блакитного палива з нашим підприємством, повинні визначитися з новим постачальником ресурсу газу.

Варто пам’ятати, що відповідно до правил газопостачання, якщо ринковий діючий постачальник газу не може повністю забезпечити своїх клієнтів природним газом, то цю функцію виконує постачальник «останньої надії». У відповідності до рішення уряду, цей обов’язок покладений на ТОВ ГПК «Нафтогаз України».

Таким чином, усі колишні споживачі природного газу ДП «Кременецьке УПРГ», які не визначаться із новим постачальником, автоматично попадуть до реєстру споживачів ТОВ ГПК «Нафтогаз України» як до постачальника «останньої надії».

ДП «Кременецьке УПРГ» залишає за собою статус постачальника природного газу, у відповідності до діючої ліцензії на постачання природного газу, виданої НКРЕКП постановою від 06.07.2017р. №895, однак, господарську діяльність по цьому напрямку відновить після настання сприятливих умов на ціновому ринку природного газу.

Не дивлячись на це, ДП «Кременецьке УПРГ» залишається діючим Оператором газорозподільних мереж, який відповідає за безперебійне та безаварійне газопостачання регіону.   Саме тому, надважливим обов’язком кожного побутового споживача залишається вчасна та належна оплата послуг з розподілу природного газу на розрахункові рахунки ДП «Кременецьке УПРГ». Інформація про суму оплати за надані послуги з розподілу газу й надалі буде доступною в місцевих відділеннях Укрпошти та банківських установах.

ДП «Кременецьке УПРГ» наголошує, що вчасне надання Оператору ГРМ достовірної інформації, що стосується показників приладів обліку газу – є запорукою уникнення спірних ситуацій, щодо нарахувань за надані послуги з постачання природного газу в майбутньому.

 

З повагою, адміністрація ДП «Кременецьке УПРГ»

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь