A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Обґрунтування технічних та якісних характеристик, очікуваної вартості предмета закупівлі «Послуги з виплати та доставки державних соціальних допомог (код ДК 021:2015 64110000-0 Поштові послуги)»

Дата: 01.02.2021 16:36
Кількість переглядів: 179

Обґрунтування технічних та якісних характеристик, очікуваної вартості предмета закупівлі «Послуги з виплати та доставки державних соціальних допомог (код ДК 021:2015 64110000-0 Поштові послуги)»

 

Відповідно до ст. 15 Закону України «Про поштовий зв’язок» встановлено, що для задоволення державних потреб національний оператор на договірних засадах може здійснювати діяльність, пов’язану з виплатою та доставкою пенсій, грошової допомоги малозабезпеченим громадянам, надавати інші послуги відповідно до законодавства України. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10.01.2002 № 10-р «Про національного оператора поштового зв’язку» виконання функцій національного оператора поштового зв’язку покладено на акціонерне товариство «Укрпошта». Порядок виплати та доставки національним оператором поштового зв'язку пенсій, допомог, субсидій та інших виплат населенню, визначених законодавством, які надаються у грошовій формі, визначає Інструкція про виплату та доставку пенсій, соціальних допомог національним оператором поштового зв’язку (далі – Інструкція), затверджена Наказом Міністерства транспорту та зв'язку України, Міністерства праці та соціальної політики України від 28.04.2009 №464/156, Постановою правління Пенсійного фонду України від 28.04.2009 № 14-1, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02.07.2009 за № 592/16608. Відповідно до Інструкції, послуги з виплати та доставки пенсій, соціальних допомог надають підрозділи національного оператора - поштамти, вузли (центри), відділення та пункти поштового зв'язку. Виплата та доставка пенсій, соціальних допомог виплатними об'єктами поштового зв'язку здійснюється за відомостями на виплату пенсій, соціальних допомог.

У п. 115 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 зі змінами, зазначено, що виплата житлових субсидій у грошовій готівковій формі здійснюється шляхом перерахування структурним підрозділом з питань соціального захисту населення коштів на рахунок громадянина, якому призначено житлову субсидію, відкритий в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта». Відшкодування поштових витрат АТ «Укрпошта» здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі.

Також п. 14 Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №373 зі змінами, визначено, що виплата пільг у грошовій готівковій формі здійснюється шляхом перерахування структурним підрозділом з питань соціального захисту населення коштів на рахунок пільговика, відкритий в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта». Відшкодування поштових витрат АТ «Укрпошта» здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі.

До складу АТ «Укрпошта» входять філіали – дирекції, які не є юридичними особами, здійснюють свою діяльність на підставі Положень та забезпечують виконання роботи АТ «Укрпошта» безпосередньо у певному регіоні України. Тернопільська дирекція АТ «Укрпошта» здійснює свою діяльність на території Тернопільської області.

Тернопільська дирекція АТ «Укрпошта» має технічне забезпечення з обслуговування та розгалужену мережу своїх відділень, кваліфікований персонал та досвід роботи. Протягом останніх років Управлінням укладались договори з Тернопільською дирекцією АТ «Укрпошта» на надання послуг з виплати та доставки державних соціальних допомог, субсидій, пільг та соціальних послуг, які було виконано у повному обсязі, що документально підтверджує досвід виконання аналогічних договорів за предметом закупівлі згідно з вимогами ст. 16 Закону.

У зв’язку із необхідністю управління у виконанні покладених на нього функцій, та враховуючи викладене, зазначені послуги можуть бути надані тільки Акціонерним товариством «Укрпошта» (Тернопільською дирекцією АТ «Укрпошта») відповідно до пункту 2 частини другої статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі» (зі змінами), а саме: послуги можуть бути надані виключно певним суб’єктом господарювання у випадку відсутності конкуренції з технічних причин.

Пересилання соціальних допомог  Тернопільською дирекцією АТ «Укрпошта» здійснюватиметься за ініціативою Замовника внутрішніми поштовими переказами на підставі списків згрупованих поштових переказів за затвердженою формою 103-1 «Список згрупованих поштових переказів»,  згідно з вимогами Закону України «Про поштовий зв’язок», Правил надання послуг поштового зв’язку, що затверджуються Кабінетом Міністрів України, внутрішніх розпорядчих актів, що регулюють надання послуги з пересилання внутрішнього поштового переказу.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 року №1101 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги» (зі змінами)  бюджетні кошти спрямовуються регіональним органам соціального захисту населення, які перераховують такі кошти структурним підрозділам з питань соціального захисту населення, на оплату витрат, пов’язаних з виплатою деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплатою послуг окремим  категоріям населення виплатними об’єктами АТ «Укрпошта».

Таким чином, розмір  кошторисних призначень за КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» на 2021 рік становить 218 996,85 грн. (двісті вісімнадцять тисяч дев’ятсот дев’яносто шість грн.,85 коп.), а саме:

  • КПКВК ДБ 2501030 «Виплата деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення» – 13 001,00 грн. (тринадцять тисяч одна грн., 00 коп.);
  • КПКВК ДБ 2501130 «Заходи із соціального захисту дітей, сімей, жінок та інших найбільш вразливих категорій населення» – 320,00  грн. (триста двадцять грн., 00 коп.);
  • КПКВК ДБ 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» – 120,00 грн., (сто двадцять грн., 00 коп.);
  • КПКВК ДБ 2501230 «Виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі» – 205 555,85 грн. (двісті п’ять тисяч п’ятсот п’ятдесят п’ять грн., 85 коп.).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь