A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Роботодавці Тернопільщини – надійні партнери служби зайнятості

Дата: 25.01.2021 08:14
Кількість переглядів: 226

Роботодавці Тернопільщини – надійні партнери служби зайнятості

У 2020 році за сприяння служби зайнятості Кременеччини було працевлаштовано 1,1тис. осіб, з них 3 - з компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску; до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 84 краяни, після їх завершення 28 - отримали постійні місця праці.

Такого результату вдалося досягти завдяки плідній взаємодії з роботодавцями, які є одночасно і партнерами, і клієнтами служби зайнятості, що виконує функції посередника на ринку праці. У місцевих підрозділах служби роботодавцям можуть запропонувати ряд соціальних послуг, більшість з яких спрямовані на сприяння у підборі та підготовці необхідних кадрів на постійні та тимчасові робочі місця.

У 2020 році 400 роботодавців області звернулися у службу зайнятості Кременеччини за допомогою в укомплектуванні вакансій. Щоб роботодавець якнайшвидше знайшов потрібного працівника, фахівці служби зайнятості підберуть необхідні кадри з відповідної електронної бази даних, запропонують резюме чи відеорезюме шукачів роботи; за потреби – організують профпідготовку чи стажування кадрів, а також ряд заходів із забезпечення якісної комунікації сторін працевлаштування.

Більше 270 роботодавців співпрацюють зі службою зайнятості на засадах рекру?тингу. Відповідні фахівці обласної служби зайнятості опрацювали 352 пропозиції роботи, 75 резюме та 339 персональних справ шукачів роботи.

За 2020 рік 63 роботодавці скористалися послугами служби зайнятості Кременеччини з профвідбору кадрів з використанням сучасних психолого-діагностичних методик . Таке тестування пройшли 121 претендент на вакансії (53 - онлайн) за 12 професіями, з них майже всі - під конкретні замовлення роботодавців. Для цього фахівець служби зайнятості вивчає вимоги роботодавця до працівника; підбирає та проводить тестування претендентів; оцінює результати; прогнозує успішність професійної діяльності людини, також він може надати рекомендації щодо оптимальної розстановки кадрів, які працюють на підприємстві.

 

Ті роботодавці, які легально працевлаштовують безробітних, можуть отримати щомісячну компенсацію фактичних витрат на сплату єдиного соціального внеску. Цю компенсацію роботодавець може отримати за умови працевлаштування безробітного за направленням служби зайнятості на нове робоче місце на строк не менше, ніж на 2 роки. Чим більша зарплата, тим більший розмір компенсації!

Так, з травня 2013 року по грудень 2020-го 175 роботодавців Кременеччини отримали згадану компенсацію за працевлаштування 226 безробітних. Також, з 2015 року 1 роботодавець отримав компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування на умовах строкового трудового договору 1 безробітного з числа внутрішньо переміщених осіб.

Для забезпечення роботодавців кваліфікованими кадрами районна служба зайнятості Кременеччини організовує професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації. Головна вимога при цьому – узгодження потреб роботодавця та інтересів шукача роботи. Профнавчання здійснюється на базі закладів освіти, підприємств, центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, які мають потужну сучасну матеріально-технічну навчальну базу з найновішим обладнанням та технікою, у тому числі закордонного виробництва.

У 2020 році професійне навчання проходили 157 безробітних краян за 23 професіями та напрямами, з них більше третини - молодь, 8 осіб з інвалідністю. 155 - завершили навчання, з них 97% працевлаштовані.

5 жителів Кременеччини отримали безкоштовні ваучери на навчання.

2 мешканців району підтвердили результати неформального навчання за професією кухаря 3 розряду.

Також керівники підприємств, приватні підприємці можуть скористатися сервісом служби зайнятості „Електронний кабінет роботодавця” на сайті Державної служби зайнятості http://www.dcz.gov.ua. Він є захищеним, персоналізованим та безпечним. У цьому кабінеті можна переглянути стан укомплектування заявлених вакансій, історію направлень службою зайнятості шукачів роботи, виконання договорів на громадські та на роботи тимчасового характеру, здати звіти, поінформувати про перспективну потребу в кадрах.

Якщо на підприємствах, в організаціях передбачається масове вивільнення працівників, у таких ситуаціях центри зайнятості надають відповідну кваліфіковану інформацію як роботодавцю, так і вивільнюваним працівникам.

Замовити та отримати усі згадані послуги можна безкоштовно у Кременецькій філії.

 З метою збереження робочих місць, підтримки малого і середнього бізнесу фахівці служби зайнятості Кременеччини у квітні-грудні 2020 року розглянули  559 пакетів документів для отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Профінансовано 4,1 млн грн. Такі виплати дозволили зберегти 660 робочих місць, з них 463 - підприємців без найманих працівників.

12 роботодавцям (юридичним особам) для виплати 69 найманим працівникам перераховано одноразову матеріальну допомогу у період карантинних обмежень у грудні 2020 року.

Заходи обласної служби зайнятості сприяють розвитку легального ринку праці.

Відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє працівників соціального захисту, можливості отримання гарантованої виплати заробітної плати, права на відпустки. Нелегальним працівникам не оплачують листки непрацездатності, вони втрачають трудовий стаж, належне пенсійне забезпечення. Роботодавець також ризикує постраждати від недобросовісного неоформленого працівника, а за незаконне використання робочої сили - понести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Кременецька районна філія (0354622690)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь