A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Відбулося засідання міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кременецької міської територіальної громади

Дата: 06.01.2021 12:36
Кількість переглядів: 672

Фото без опису

Сьогодні відбулося засідання міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кременецької міської територіальної громади.

ПРОТОКОЛ № 1

міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кременецької міської територіальної громади

                                                                                                        

від 06 січня 2021 року

 

              Головує:  Смаглюк А.М. – міський голова, голова комісії.

      Секретар комісії: Лановецький Ю.Я. – начальник відділу з питань цивільного    захисту населення та взаємодії з правоохоронними органами.

      Присутні: члени комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: Остапчук І.С. – секретар ради; Волянюк О.В. – директор КП «Міськводгосп»; Тартак О.С. – начальник юридичного відділу Кременецької міської ради; Трубіцин С.О. – завідувач Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»; Корнійчук В.І. - директор комунального некомерційного підприємства «Кременецький центр первинної медико – санітарної допомоги»; Пурдик О.О. – начальник відділу житлово – комунального господарства, управління архітектури, ЖКГ та земельних відносин;          Тімахова Н.Ю. – начальник фінансового управління; Хомин І.І. – директор         КП «Кременецьблагоустрій»; Кісіль П.В. – директор КНП «Кременецька районна комунальна лікарня»; Горяний С.В. – начальник Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області; Гуславський А.А. – директор «Кременецьке управління постачання та реалізації газу»; Заєць А.І. – начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.        

     

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Про стан епідемічної ситуації на території Кременецької міської територіальної громади спричиненої гострою респіраторною хворобою COVID – 19.

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Смаглюк А.М. – міський голова, розпочав засідання міської комісії з ТЕБ та НС та довів до членів комісії і запрошених порядок денний засідання.

Трубіцин С.О. – завідувач Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомив, що з початку року та станом на 01 січня 2021року в Кременецькому районі зареєстровано лабораторно підтверджених 1966 випадки коронавірусної інфекції серед мешканців району. Інтенсивний показник захворюваності дорівнює 2956,4 на 100 тис. нас., при аналогічному середньо-обласному показникові – 3303,8 на 100 тис. нас.

Цей показник засвідчує, що в Кременецькому районі рівень захворюваності на коронавірусну хворобу по інтенсивності нижчий за обласний в 1,2 рази.

Захворюваність на COVID-19 реєструвалась в 60 населених пунктах району: в містах Кременець та Почаїв, а також в 58 селах.

Найбільша кількість хворих зареєстрована в м. Кременець – 829 чол., або 42,2% від усіх випадків. В м. Почаїв кількість хворих – 319 чол., або 16,2% від усіх випадків, 818 випадків або 42,6% - зареєстровано серед мешканців села.

Серед сільського населення більше випадків реєструвалось в тих селах, що близько знаходяться до районного центру і до м. Почаїв.

Станом на 01.01.2021року в районі одужало 1763 людини, що складає майже 90% від усіх захворівших. По області цей показник становить 88,5%, а по Україні – 67,3%.

Нажаль в районі від ускладнень перенесеного захворювання померли 29 осіб, що становить 1,47% від числа захворівших. По області цей показник дорівнює – 1,35%, а по Україні – 1,76%. З 29 летальних випадків 11 – це мешканці                  м. Кременець, 5 – мешканці м. Почаїв та по 1 випадку – мешканці 13 сіл району.

За увесь час реєстрація коронавірусної інфекції в стаціонарах закладів охорони здоров’я медичну допомогу отримали 313 чол., на амбулаторному лікуванні перебувало 1625 осіб, або 82,7% від числа захворівших.

В структурі захворюваності на COVID-19 на дітей припадає 149 випадків, на медичних працівників – 174, на освітян – 329 випадків, на пенсіонерів та тимчасово непрацюючих більше 740 випадків.

Таким чином, приведені дані засвідчують, що, як в районі так і в                    м. Кременеці з початку реєстрації перших випадків COVID-19, впродовж         2020 року епідситуація з коронавірусної інфекції мала напружений і неблагополучний характер, який вимагав певних заходів реагування з боку усіх структур, на які Уряд поклав виконання своїх Постанов щодо запобігання поширення COVID-19 і з якими влада району та міста в значній ступені впорались.

Але, як засвідчують перші дні 2021 року рівень захворюваності залишається бути достатньо високим. А тому виконання карантинних заходів, встановлених Постановою Уряду №1236 від 09.12.20р. на територіях Кременецького району     (в межах нового територіального поділу) та Кременецької міської територіальної громади має бути під пильним контролем органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Заєць А.І. – начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області проінформував про те, що в період з 14.12.2020 року по 04.01.2021 року спеціалісти Кременецького районного управління самостійно та  спільно з працівниками національної поліції провели 197 обстежень щодо дотримання профілактичних, протиепіде- мічних та карантинних заходів, з них: 95 закладів торгівлі по реалізації  продовольчої групи товарів, 50 закладів по реалізації  непродовольчої групи товарів, 28 закладів громадського харчування, 12 перукарень та салонів краси,     4 аптеки, 1 заклад охорони здоров’я, 5 дитячих дошкільних навчальних закладів, 1 заклад загальної середньої освіти. На 39 об'єктах виявлено порушення карантинних вимог, зокрема: недотримання маскового режиму відвідувачами та продавцями, неорганізовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, відсутні дистанційні розмітки біля проведення місць торгівлі та інші. За результатами виявлених порушень складено 25 протоколів за  статтею 44-3 ч. 1 та 2 КУпАП - щодо недотримання маскового режиму, а також  порушення правил карантину по дотриманню вимог санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних норм.

Крім того,  проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) за  дотриманням протиепідемічних вимог у КНП «Почаївська РКЛ».

 

 

        1. ВИРІШИЛИ:

 

  1. Інформацію про стан епідемічної ситуації, спричиненої гострою респіраторною хворобою COVID-19 на території Кременецької міської територіальної громади взяти до відома.

 

  1. Взяти до уваги інформацію про те, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом «SARS-CoV-2» продовжено дію карантину до 28 лютого 2021 року, на період дії якого забороняється:

1) перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

2) перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні;

3) самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

4) проведення масових (культурних, у тому числі концертів, спортивних, соціальних, рекламних тощо) заходів за участю більш, як  20 осіб (у разі проведення заходів за участю до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш, як 1,5 метра), крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, проведення кваліфікаційного іспиту на право на зайняття нотаріальною діяльністю, тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації осіб, які мають намір виконувати функції державного реєстратора, проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників;

5) діяльність культових споруд та приміщень, облаштованих для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 5 кв. метрів споруди чи приміщення; проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми;

6) приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50 відсотків місць (розміщення здійснюється з вільним місцем поруч, спереду та позаду) у кожному окремому кінозалі або залі;

7) приймання відвідувачів у музеях, на виставках, в галереях, в яких не забезпечено можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів приміщення;

8) здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, у міському, приміському, міжміському сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу і визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб. Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, пасажирами під час перевезення, у тому числі виготовлених самостійно;

9) проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій;

10) робота після 23-ї та до 7-ї години, із забороною проведення розрахункових операцій після 22-ї години, суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки та замовлень;

11) розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 метри між місцями для сидіння за сусідніми столиками та більш, як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв);

12) діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

- не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менш, як 1,5 метра;

- не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, що закривають ніс та рот, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

- обслуговуються покупці без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

- не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни);

13) діяльність закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів, санаторно-курортних закладів, установ і закладів, які надають соціальні послуги, реабілітаційних установ для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, а також стаціонарних відділень первинного та складного протезування протезно-ортопедичних підприємств, що належать до сфери управління Міністерства соціальної політики);

14) відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

15) відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;

16) проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів);

17) проведення державними та комунальними закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім:

- надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

- надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;

- надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними та пульмонологічними захворюваннями;

- надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

- надання планової медичної допомоги закладами охорони здоров’я національного рівня, що надають третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;

- проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей;

18) діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 20 кв. метрів загальної площі приміщення;

19) відвідування пунктів (місць) тимчасового тримання осіб, пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, та пунктів тимчасового розміщення біженців, крім осіб, які надають правову допомогу особам, які перебувають в таких пунктах;

20) відвідування сторонніми особами (крім законних представників, членів сім’ї, родичів за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, не частіше ніж один раз на тиждень) установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово);

Додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів в період з    00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 р. до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 р. на території України забороняється:

1) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень, замовлень на винос та закладів громадського харчування в аеропортах;

2) приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, крім приймання відвідувачів у закладах, визначених у підпункті 4 цього пункту;

3) приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

4) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

- торгівлі виключно товарами, що належать до продуктів харчування, на торговельних площах, не менш як 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень;

- торгівлі пальним;

- провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, перукарень та салонів краси за попереднім записом;

5) приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. Діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів, не є масовим заходом;

6) приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, крім відвідування спортсменами національних збірних команд України та їх тренерами за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів;

7) проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів (крім організації гірськолижного дозвілля (без роботи закладів громадського харчування та продажу алкогольних напоїв), новорічних  та різдвяних свят ялинки (без концертів та ярмарків, у тому числі продуктових), проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників);

8) робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї  години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів;

9) діяльність непродовольчих ринків;

10) відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.

  1. Начальнику Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області ЗАЙЦЮ А.І., начальнику Кременецького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Тернопільській області ГОРЯНОМУ С.В. здійснювати контроль за виконанням обмежень та посилити проведення регулярних моніторингових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог функціонування в умовах адаптивного карантину, а саме посилити контроль щодо дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції в закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринку, у громадському транспорті.

 

  1. Спеціалісту I категорії ІЛИНИЧ О.В. посилити проведення інформаційної та розяснювальної роботи серед населення щодо виконання протиепідемічних заходів, які встановлені на території Кременецької міської територіальної громади.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови МАТВІЮКА М.М., начальника Кременецького     ВП ГУНП в Тернопільській області ГОРЯНОГО С.В. та начальника Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області ЗАЙЦЯ А.І..

 

    Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «13», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «1».

 

 

Міський голова                                                                Андрій СМАГЛЮК

 

 

Начальник відділу з питань цивільного

захисту населення та взаємодії з

правоохоронними органами,

секретар комісії                                                               Юліан ЛАНОВЕЦЬКИЙ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь