A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН

Дата: 14.08.2017 16:13
Кількість переглядів: 492

 

Щодо реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН

            Відповідно до вимог п.74.2 ст.74 гл.7 р.II ПКУ з 01.07.2017р.функціонує система автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН.

            Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН та Вичерпний перелік документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН затверджено наказом Мінфіну від 13.06.2017р. №567, зареєстрованим в Мінюсті 16.06.2017 за №753/30621.

            Оцінка ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН здійснюється ДФС шляхом проведення постійного автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК цим Критеріям.

            У разі якщо за результатами моніторингу визначено, що ПН/РК відповідають умовам, визначеним п.6 Критеріїв, реєстрація такої ПН/РК зупиняється відповідно до вимог п.201.16. ст..201 ПКУ.

            У разі зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН платником податку протягом операційного дня контролюючий орган в автоматичному режимі надсилає (в електронному вигляді у текстовому форматі)першу квитанцію з повідомленням про зупинення реєстрації такої ПН/РК та виявлення помилки пропонується надати пояснення та копії документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН, вичерпний перелік яких встановлено наказом №567, та Таблицю даних платника податку яка передбачена п.4 цього наказу.

            Пояснення та копії документів, платник податку має право подати до контролюючого органу за основним місцем обліку такого платника податку протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов»язання, відображаючи у такій ПН/РК. Пояснення подається у вигляді Повідомлення щодо подачі документів про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленню ПН/РК за формою j(F)1312601. Повідомлення формується окремо по кожній ПН/РК, реєстрацію якої зупинено в ЄРПН. До повідомлення додаються копії документів у вигляді окремих додатків за формою J(F)1360101 у форматі РДФ (розмір кожного додатка не повинен перевищувати 2 Мб).

            Таблиця даних платника податку подається за формою j(F)1312301 згідно з додатком до Критеріїв, що відображають специфіку господарської діяльності. При заповненні Таблиці необхідно заповнити вид економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності, код товару згідно з УКТ ЗЕД, код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДК016-2010).

            Звертаємо увагу, що подаючи Таблицю відповідно до виду економічної діяльності необхідно обов»язково зазначити коди товарів згідно з УКТ ЗЕД, код послуг згідно з Державним класифікатором продукції послуг, що на постійній основі таким платником постачаються (виготовляються), а також платник може зазначити коди товарів(послуг, які ним придбаються (отримуються) для їх виготовлення.

            Електронний формат Повідомлення в електронному вигляді платник податків самостійно на власний розсуд може обрати будь-яке програмне забезпечення яке формує вхідний файл відповідно до затвердженого формату (стандарту).

            Повідомлення з додатками може бути сформоване та надіслане через особистий кабінет електронного сервісу «Електронний кабінет платника», вхід до якого здійснюється за адресою: cabinet.sts.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС.

            Підтвердженням про отримання Повідомлення є квитанція про доставку.

            Протягом 5 робочих днів, що настають за днем отримання пояснення та документів, поданих відповідно до п.201.16.2 ст.201 Кодексу комісією ДФС приймається та надсилається платнику податку друга квитанція.

            Рішення про відмову у реєстрації ПН/РК в ЄРПН може бути оскаржено в адміністративному та судовому порядку. Порядок розгляду скарг на рішення комісії ДФС про відмову у реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Скарги подаються платниками ПДВ до ДФС протягом 10 кавлендарних дніві після отримання ним рішення комісії  про відмову у реєстрації ПН/РК в ЄРПН. У разі коли останній день строку припадає на вихідний або святковий день, останнім днем такого строку вважається перший робочий день,що настає за вихідним або святковим днем.

            Якщо вмотивоване рішення щодо скарги не надсилається платнику податку протягом строку, визначеного п.56.23 ст.56ПКУ, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника податку з дня, що настає за останнім днем зазначеного строку. Задоволення скарги є недостатньою для реєстрації ПН/РК в ЄРПН, зазначених у скарзі, з урахуванням вимог п.200.3 ст.200 ПКУ.

Якщо об»єкт нерухомості не є об»єктом оподаткування, то декларація з податку на нерухоме майно не подається

            Відповідно до пп.266.7.5 п.266.7 ст.266 Податкового кодексу України платники податку-юридичні особи самостійно обчислюють суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об»єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст.46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

            Щодо нововведеного об»єкта житлової або нежитлової нерухомості декларація юридичною особою-платником подається протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об»єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об»єкт.

            Об»єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є об»єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка.Перелік нерухомого майна, яке не є об»єктом оподаткування, визначено пп.266.2.2 п.266.2 ст.266 ПКУ.

            Тобто якщо суб»єкт господарювання є власником житлової або нежитлової нерухомості та має документальне підтвердження віднесення даного об»єкта до категорій, визначених пп.266.2.2 п.266.2 ст.266 ПКУ, то такий суб»єкт господарювання звільняється від обов»язку подавати податкову декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

 

Запитували-відповідаємо

            Податкова накладна на сільгосппродукцію за березень без двійки в номері:чи вважати помилкою?

            Для платників, які набули з лютого 2017 року статус отримувачів бюджетної дотації, не є помилкою відсутність коду «2» у другій частині порядкового номеру податкових накладних.

            Сільгоспвиробники вперше отримали змогу подати Заяву за ф.№1-РОБД у кінці березня 2017 року, лише тоді вони потрапили до реєстру. Водночас статус отримувача бюджетної дотації їм присвоїли з 1 лютого. Таким чином, протягом березня у сільгоспвиробників не було фізичної можливості скласти та зареєструвати податкову накладну з двійкою в номері. 

Платники Тернопільщини віддали з заробленого на армію 101,6 млн.грн. військового збору

З початку року платники Тернопільщини забезпечили до бюджету 101,6 млн.грн. військового збору. Це становить 111,9% прогнозного показника. Порівняно з січнем – липнем минулого року сплата зросла на 26,8 млн.грн.

            Нагадаємо, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв»язку з трудовими відносинами. Ставка військового збору складає 1,5% від об»єкту оподаткування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь