A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Податкова інформує: Помилка у декількох податкових накладних: як нараховують штраф?

Дата: 05.09.2017 16:07
Кількість переглядів: 478

Помилка у декількох податкових накладних: як нараховують штраф?

            Згідно з п.120 прим.1.3 ст.120 прим 1 ПКУ допущення продавцем товарів/послуг помилок під час зазначення обов»язкових реквізитів податкової накладної, передбачених п.201.1 ст.201 ПКУ, виявлених контролюючим органом за результатами перевірки, проведеної за заявою покупця,-тягне за собою накладення на платника податку-продавця штрафу в розмірі 170 гривень та зобов»язання виправити помилки.

            Отже, при виявленні контролюючим органом помилок, допущених продавцем товарів/послуг під час зазначення обов»язкових реквізитів ПН/РК до податкової накладної , передбачених п.201.1 ст.201 ПКУ, за результатами перевірки, проведеної за заявою покупця, нараховується штраф в розмірі 170 грн. за кожну податкову накладну.

            Невиконання податкового повідомлення –рішення  контролюючого органу з попередженням про необхідність виправлення платником податків-продавцем зазначених в абзаці першому п.120 прим 1.3 ст.120 прим 1 ПКУ помилок протягом 10 календарних днів, наступних за днем його отримання, тягне за собою накладення на такого платника податку штрафу у розмірах від 10 до 100% суми ПДВ, зазначеної в податковій накладній, залежно від кількості днів протермінування не виправлення помилок.

Чи може відокремлений підрозділ подавати розрахунок за формою №1ДФ самостійно?

            Порядок заповнення та подання податковими  агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого)на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015р. №4, зареєстрованим у міністерстві юстиції України 30.01.2015 за №111/26556.

Відповідно до п.п.»б» п.176.2 ст.176 ПКУ особи, які відповідно до Кодексу мають статус податкових агентів, зобов»язані подавати у строки, встановлені Кодексом у строки, встановлені Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого)на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування.

            Відокремлений підрозділ, якому в установленому порядку надано вопноваження щодо нарахування, утримання і сплати (перерахування) до бюджету податку, самостійно подає податковий розрахунок за формою №1ДФ до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням (реєстрації).

            У разі, якщо відокремлений підрозділ юридичної особи (головного підприємства або уповноваженого відокремленого підрозділу)не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати)податок до бюджету, податковий розрахунок у вигляді окремого витягу за такий підрозділ подає юридична особа до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням та надсилає копію такого розрахунку до контролюючого органу за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу в установленому порядку. 

            Понад 3,6 млн.грн.-результат співпраці Тернопільської митниці із зарубіжними колегами

            З початку цього року працівники Тернопільської митниці ДФС з метою перевірки законності здійснення суб»єктами зовнішньоекономічних операцій в зоні діяльності митниці до митних органів іноземних держав направили 4 запити.

            Водночас отримано 6 відповідей від митних органів іноземних держав на запити, надіслані у попередні періоди.

            Як зазначила начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович, за результатами опрацювання отриманих відповідей, митницею складено 48 протоколів про порушення митних правил на суму 3 млн.632,8 тис.гривень.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь