A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ПРОТОКОЛ № 19 міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  міста Кременець

Дата: 10.07.2020 09:04
Кількість переглядів: 636

Фото без опису

Кременецька міська рада

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Фото без опису47003 Тернопільська область, м. Кременець, вул. Шевченка, 67  тел.2-27-39, 2-42-90      

ПРОТОКОЛ № 19

міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  міста Кременець

                                                                                                        

від 08 липня 2020 року

 

Головує:  Ковальчук О.А. – міський  голова, голова комісії.

      Секретар комісії: Лановецький Ю.Я. – начальник відділу з питань цивільного    захисту населення та взаємодії з правоохоронними органами.

      Присутні: члени комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: Ігнатюк А.М. – начальник Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області, Заєць А.І. – начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області;            Матвіюк М.М. – перший заступник міського голови; Шевчук В.М. – заступник міського голови; Волянюк О.В. – директор КП «Міськводгосп»; Риндич Я.В. – заступник міського голови – начальник управління архітектури, ЖКГ та земельних відносин міської ради; Трубіцин С.О. - завідувач Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»; Мельник Г.С. – секретар ради;             Пурдик О.О. – начальник відділу ЖКГ управління архітектури, ЖКГ та земельних відносин міської ради; Гуславський А.А. директор ДП «Кременецьке управління постачання та реалізації газу; Корнійчук В.І. – директор комунального некомерційного підприємства «Кременецький центр первинної медико – санітарної допомоги».

      Запрошені: Слободянюк Л.В. -  начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кременецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області;           Карпюк З.І. – директор редакції Кременецького районного радіомовлення;          Костюк А.С. – виконуюча обов’язків начальника відділу культури та туризму міської ради; Станіславенко А.В. – начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради; Щербатюк Н.Ю. – начальник відділу освіти міської ради; Мельник Д.П. – директор комунальної установи інклюзивно – ресурсний центр міської ради;          Клак Р.П. – представник дитячої футбольної школи раннього розвитку       «FOOTBALL STARS».  

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Про заслуховування та виконання протоколу № 23 від 1 липня        2020 року позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації.

 

  1. Про відновлення роботи комунальної установи Інклюзивно – ресурсного центру Кременецької міської ради.
  2. Про відновлення роботи Кременецької ДЮСШ імені Андрія Пушкара.

 

  1. Про надання дозволу щодо відкриття дитячої футбольної школи раннього розвитку дітей «FOOTBALL STARS» за адресою вул. Джерельна,                СК ДЕМОС.

 

  1. Про надання дозволу торгівлі на території ТОВ «Кременецька міжрайбаза».

 

  1. Про відновлення діяльності дошкільних навчальних закладів на території м. Кременець з 20.07.2020 року.

 

  1. Про відновлення роботи Кременецького краєзнавчого музею.

 

  1. Про розгляд звернення Воронової Т.Є. щодо проведення фестивалю інструментальної музики на території Замкової гори.

 

  1. Про аварійну ситуацію на КНС № 3 «міські очисні споруди» у зв’язку із попаданням поверхневих стоків каналізаційну мережу по вул. Березина.

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Ковальчук О.А. – міський голова, розпочав засідання міської комісії з      ТЕБ та НС та довів до членів комісії і запрошених порядок денний засідання, ознайомив присутніх із протоколом позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій № 23 від    01 липня 2020 року.

Трубіцин С.О. - завідувач Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проінформував членів комісії та запрошених про епідеміологічну ситуацію на території м. Кременець та по району.

Станом на 08.07.2020 року в районі зареєстровано 428 лабораторно підтверджених випадків COVID – 19. Показник захворюваності по району в перерахунку на 100,0 тис. населення складає 629,4, при середньо – обласному показникові 231,8 на 100,0 тис. населення.

На сьогоднішній день з числа захворівши вже одужали 355 осіб, померло – 8 осіб. З часу реєстрації COVID – 19 найбільша кількість захворівши зафіксовано в м. Почаїв – 164 особи, на другому місці м. Кременець – 104 осіб. Інші 160 хворих виявлені в 36 селах району. Значна частина захворівши перебувало на амбулаторному лікуванні (303 осіб), госпіталізованих було 125 осіб. В структурі захворюваності діти складають 7% або 30 осіб в абсолютних числах, з числа працівників медичних закладів захворіло 85 осіб, або 19,8% від усіх захворівши.

Регіональна комісія з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА із значним поширенням     COVID – 19 кожних три дні аналізує епідситуації в регіоні, розглядає питання посилення протиепідемічних заходів. Рішення про посилення протиепідемічних заходів може бути відмінено не раніше ніж за сім днів з дня його прийняття з врахуванням результатів оцінки поточної епідситуації в регіоні.

Таким чином, рішення регіональної комісії щодо послаблення або посилення протиепідемічних заходів для адміністративно – територіальних одиниць регіону є вирішальним у прийнятті рішень щодо послаблення заходів карантинного характеру.

Заєць А.І. – начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області акцентував увагу на важливості проведення роз’яснювальної роботи в закладах, що будуть розпочинати свою роботу з метою дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря, а також проінформував про організацію наглядових заходів (перевірок), які будуть проводитись Держпродспоживслужбою, у суб’єктів господарювання, що не дотримуються діючих санітарних вимог в період карантину.

 

        1. ВИРІШИЛИ:

 

  1. Забезпечити виконання вимог постанов Кабінету Міністрів України від     20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19 спричиненої коронавірусом SARS CoV-2» (із змінами) та від 25 червня 2020 року № 522 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392.

 

  1. Враховуючи рекомендації регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол № 23 від               01 липня 2020 року) на час карантину керівникам закладів громадського харчування, закладів розважальної діяльності обмежити час роботи до 23:00 години, забезпечити виконання вимог постанови головного Державного санітарного лікаря України від 02.06.2020 року № 32 «Про внесення змін до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби       COVID – 19».

 

  1. Начальнику юридичного відділу Олені ТАРТАК спільно з спеціалістом        I категорії по звязках з громадськістю Оленою ІЛИНИЧ проводити розяснювальну роботу серед населення, у тому числі у засобах масової інформації, щодо змін, запроваджених до актів Кабінету Міністрів України, які стосуються встановлених карантинних обмежень та дотримання протиепідемічних заходів населенням міста Кременець.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника Кременецького ВП ГУНП Анатолія ІГНАТЮКА, начальника Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Андрія ЗАЙЦЯ та завідувача Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Сергія ТРУБІЦИНА.

 

    Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «13», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Ковальчук О.А. – міський голова, зачитав звернення директора комунальної установи Інклюзивно – ресурсний центр Кременецької міської ради                 Діани МЕЛЬНИК щодо надання дозволу на відкриття даного закладу.

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Директору комунальної установи Інклюзивно – ресурсний центр Кременецької міської ради Діані МЕЛЬНИК звернутися до регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА щодо розгляду питання про надання дозволу на відновлення роботи установи в умовах карантину.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Миколу МАТВІЮКА та директора комунальної установи Інклюзивно – ресурсний центр Кременецької міської ради Діану МЕЛЬНИК.

 

 

     Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «13», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Ковальчук О.А. – міський голова, зачитав звернення начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Андрія СТАНІСЛАВЕНКА щодо відновлення роботи Кременецької ДЮСШ імені Андрія ПУШКАРА.

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Надати дозвіл на відновлення роботи Кременецької ДЮСШ імені Андрія ПУШКАРА з 13 липня 2020 року при дотриманні вимог постанов Головного державного санітарного лікаря.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника відділу у справах сімї, молоді та спорту Андрія СТАНІСЛАВЕНКА, начальника Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Андрія ЗАЙЦЯ та завідувача Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Сергія ТРУБІЦИНА.

 

                    Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «13», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

 

 

4.   СЛУХАЛИ:

 

       Ковальчук О.А. – міський голова, зачитав звернення Клака Романа Петровича щодо початку функціонування з 10 липня 2020 року дитячої футбольної школи раннього розвитку дітей від 3 до 7 років                   «FOOTBALL STARS».

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Надати дозвіл на початок функціонування дитячої футбольної школи раннього розвитку дітей «FOOTBALL STARS» по вул. Джерельній, СК «ДЕМОС» з 10 липня 2020 року при дотриманні вимог постанов Головного державного санітарного лікаря.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника Кременецького ВП ГУНП Анатолія ІГНАТЮКА, начальника Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Андрія ЗАЙЦЯ та завідувача Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Сергія ТРУБІЦИНА.

 

                   Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «13», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

              5. СЛУХАЛИ:

 

     Ковальчук О.А. – міський голова, зачитав звернення директора            ТОВ «Кременецька міжрайбаза» ПАНЧУК О.В. щодо надання дозволу на торгівлю за межами території ринку.

     Заєць А.І. – начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області наголосив на недоцільності надання дозволу на торгівлю за межами території ринку у проміжку від воріт до залізничної колії, оскільки це може спровокувати явище стихійної торгівлі на прилеглій до ринку території.

 

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Відмовити ТОВ «Кременецька міжрайбаза» у наданні дозволу торгівлі на території, яка відноситься до землів підприємства згідно державного акту на землю за № 9 від 27 січня 1998 року (кадастровий номер 6126410100 02 013 0307).

 

 

 

 

 

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника Кременецького ВП ГУНП Анатолія ІГНАТЮКА, начальника Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Андрія ЗАЙЦЯ та завідувача Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Сергія ТРУБІЦИНА.

 

                      Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «13», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

            6. СЛУХАЛИ:

    

    Ковальчук О.А. – міський голова, зачитав звернення начальника відділу освіти Кременецької міської ради Наталії ЩЕРБАТЮК щодо відновлення діяльності дошкільних навчальних закладів м. Кременець з 20 липня 2020 року.

     Щербатюк Н.Ю. – начальник відділу освіти Кременецької  міської ради проінформувала, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від    20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» у регіонах із сприятливою епідемічною ситуацією дозволяється відвідування закладів дошкільної освіти на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

      Відновлення діяльності усіх закладів дошкільної освіти м. Кременець буде відбуватись  із використання прийнятих тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID – 19) затверджених постановою головного Державного санітарного лікаря України від 18 травня 2020 року № 32, поступово з 20 липня на роботу вийдуть працівники в тому числі педагогічні із обов’язковим пред’явленням керівнику закладу медичної довідки від сімейного лікаря про стан здоров’я, а з 01 серпня 2020 року розпочнеться відвідування дітьми закладів дошкільної освіти м. Кременець.

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Начальнику відділу освіти Кременецької міської ради      ЩЕРБАТЮК Н.Ю. звернутися до регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА щодо розгляду питання відновлення діяльності дошкільних навчальних закладів на території м. Кременець з 20.07.2020 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Миколу МАТВІЮКА та начальника відділу освіти Кременецької міської ради Наталії ЩЕРБАТЮК.

 

               Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «13», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

7. СЛУХАЛИ:

                       

       Ковальчук О.А. – міський голова, зачитав звернення начальника відділу культури і туризму щодо відкриття Кременецького краєзнавчого музею.

       Костюк А.С. – виконуюча обов’язків начальника відділу культури і туризму Кременецької міської ради проінформувала, що відновлення діяльності Кременецького краєзнавчого музею буде відбуватись із використання прийнятих тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах культури на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID – 19) затверджених постановою головного Державного санітарного лікаря України від 18 травня 2020 року № 32, а також буде розпочато прийом відвідувачів за умови використання відвідувачами респіраторів без клапанів видиху або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно.

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Надати дозвіл на відновлення роботи Кременецького краєзнавчого музею без відвідувачів на час карантину при дотриманні вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України з            13 липня 2020 року.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Миколу МАТВІЮКА, начальника відділу культури і туризму Кременецької міської ради                      Ганну БОБРОВСЬКУ та директора Кременецького краєзнавчого музею Андрія ЛЕВЧУКА.

 

 

                 Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «13», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

 

 

 

 

 

 

       8. СЛУХАЛИ:

 

        Ковальчук О.А. – міський голова, зачитав звернення ВОРОНОВОЇ Т.Є. про надання дозволу на проведення фестивалю інструментальної музики на території Замкової гори.

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Міська комісія з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендує ВОРОНОВІЙ Т.Є перенести фестиваль інструментальної та симфонічної музики                   Інструм Фест Кременець 18 – 19 липня 2020 року до покращення епідемічної ситуації на території регіону.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника Кременецького ВП ГУНП Анатолія ІГНАТЮКА, начальника Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Андрія ЗАЙЦЯ та завідувача Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Сергія ТРУБІЦИНА.

 

                Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «13», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

    9. СЛУХАЛИ:

 

Пурдик О.О. – начальник відділу ЖКГ, благоустрою та інфраструктури управління архітектури, ЖКГ та земельних відносин міської ради проінформував членів комісії, що у зв’язку із значними опадами в червні – липні цього року спричинило попадання опадів з території Мікрорайону № 3 в каналізаційну мережу по вул. Березина. Це призвело до значного навантаження на насосні системи КНС № 3 міських очисних споруд та занамуленню мережі. Все це може призвести до повної зупинки міських очисних споруд. Є пропозиція вжити заходів щодо відведення води від каналізаційних колодців шляхом спрямування їх вздовж огорожі ТЗДЗ «Кременчанки».

Волянюк О.В. – директор КП «Міськводгосп» повідомив, що аварійна ситуація пов’язана з механічним забрудненням стоків, що може зупинити роботу очисних споруд. Прошу дозволу на вжиття заходів по недопущенню попадання каналізаційних стоків в каналізаційну мережу.

 

 

ВИРІШИЛИ:

 

  1. Надати дозвіл КП «Міськводгосп» вжити необхідних заходів щодо недопущення попадання поверхневих стоків в каналізаційну мережу по вул. Березина шляхом тимчасового їх відведення вздовж огорожі ТЗДВ «Кременчанка».

 

 

 

  1.  Створити робочу групу та провести обстеження території по         вул. Березина щодо можливості вирішення питання безпечного відведення стічних стоків до 15 липня 2020 року. Робочій групі про проведену роботу доповісти голові Кременецької міської ради, голові міської комісії з питань ТЕБ та НС Олексію КОВАЛЬЧУКУ до       17 липня 2020 року.

 

  1. Контроль за виконання даного рішення покласти на заступника міського голови Володимира ШЕВЧУКА, начальника відділу ЖКГ, благоустрою та інфраструктури Олександра ПУРДИКА та директора КП «Міськводгосп» Олега ВОЛЯНЮКА.

 

  1. Відділу діловодства та контролю за документообігом міської ради довести даний протокол до відповідних виконавців.

 

       Голосували:

        Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

        ЗА – «13», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

    

 

 

          Міський голова                                                                    Олексій КОВАЛЬЧУК

 

 

Перший заступник міського голови                        Микола МАТВІЮК

 

 

Заступник міського голови                                           Володимир ШЕВЧУК

 

 

Начальник відділу з питань цивільного

захисту населення та взаємодії з

правоохоронними органами,

секретар комісії                                                               Юліан ЛАНОВЕЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь