A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ПРОТОКОЛ № 12 міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Кременець

Дата: 23.05.2020 16:48
Кількість переглядів: 1081

Фото без опису

ПРОТОКОЛ № 12

міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  міста Кременець

        

від 23 травня 2020 року

 

Головує:  Ковальчук О.А. – міський  голова, голова комісії.

Секретар комісії: Лановецький Ю.Я. – начальник відділу з питань цивільного захисту населення та взаємодії з правоохоронними органами.

Присутні: члени комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: Ігнатюк А.М. – начальник Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області, Галькевич Г.Г. – начальник Кременецького РВ УДСНС України в Тернопільській області; Заєць А.І. – начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області; Матвіюк М.М. – перший заступник міського голови; Шевчук В.М. – заступник міського голови; Тімахова Н.Ю. – начальник фінансового управління Кременецької міської ради; Риндич Я.В. – заступник міського голови – начальник управління архітектури, ЖКГ та земельних відносин міської ради; Трубіцин С.О. - завідувач Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»; Тартак О.С. – начальник юридичного відділу міської ради; Хомин І.І. – директор КП «Кременецьблагоустрій»; Волянюк О.В. – директор КП «Міськводгосп»; Корнійчук В.І. – директор КНП «Кременецький центр первинної медико – санітарної допомоги».

            Запрошені: Слободянюк Л.В. – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Про продовження карантину на території м. Кременець у зв’язку із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS – CoV-2.

 

  1. СЛУХАЛИ:

 

Ковальчук О.А. – міський голова, розпочав засідання міської комісії з ТЕБ та НС та довів до членів комісії і запрошених порядок денний засідання, повідомив про зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2020 року № 392 « Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS – CoV2 та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

Трубіцин С.О. - завідувач Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» доповів, що станом на 23 травня 2020 року на території Кременецького району зареєстровано 376 випадків захворювань на коронавірусну хворобу. З них 77 – мешканці Кременецького району, 154 – мешканці міста Почаїв. Усього захворюваність реєструється в 35 населених пунктах Кременецького району. За 23 травня 2020 року зареєстровано 0 випадків по району. Одужало усього 146 чоловік, з яких Кременчан - 15. Померлих по району 7  з них Кременецьких - 2, 3 - місто Почаїв. У відповідності до критерій послаблення карантинних заходів затверджених постановою № 392 від 20 травня 2020 року « Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом SARS – CoV2 та етапів послаблення протиепідемічних заходів»  показник захворюваності за 7 днів має становити менше 12 чоловік на 100 тисяч населення. В Кременецькому районі в цей показник за період з 16.05 2020 року по 22.05. 2020 року становить 44/1 на 100.0 тис. населення, що в 3/7 рази перевищує встановлений державний показник. Щоб наблизитись до державного показника в районі за сім днів має реєструватися не більше, як вісім хворих. Що стосується м. Кременця, то цей показник за період з 16.05. 2020 року по 22.05. 2020 року складає 90/0 на 100.0 тис. населення або в 7,5 рази перевищує встановлений державний показник. По місту Кременець захворюваність за сім днів має становити менше два і менше випадків до наближення до державного показника. За період з 16 травня по 22 травня було обстежено ПЛР тестами 478 чоловік, що в перерахунку на 100.0 тис. населення становить 702,5.

Заєць А.І. – начальник Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області повідомив, що за результатами оцінки ситуації щодо роботи суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю продовольчими та непродовольчими товарами, а також ринків відстежується тенденція щодо міського рівня обізнаності продавців стосовно застосування засобів індивідуального захисту, а також використання миючих та дезінфікуючих засобів для вологого прибирання.  В цілому ситуація контрольована і зауваження надані інспекторами усуваються на протязі робочого дня. Робота в даному напрямку продовжується і за результатами на розгляд комісії будуть виноситись питання щодо регулювання роботи суб’єктів господарювання, які не усувають виявлених порушень аж до призупинення їхньої роботи.

 

 

 

 

   

ВИРІШИЛИ:

 

1.  Інформацію про стан епідемічної ситуації, спричиненої гострою респіраторною хворобою COVID – 19 на території м. Кременець взяти до уваги.

2. Начальнику Кременецького районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Андрію ЗАЙЦЮ посилити контроль за роботою суб’єктів господарювання та агропродовольчих ринків, що здійснюють торгівлю продовольчими та непродовольчими товарами.

3.  У зв’язку із складною епідемічною ситуацією, яка склалась на території м. Кременець спричиненою гострою респіраторною хворобою COVID – 19, керуючись протокольним рішенням позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА № 17 від 22 травня 2020 року продовжити карантинні заходи на території м. Кременець без змін. Питання про послаблення протиепідемічних заходів на території м. Кременець буде розглядатись на наступному засіданні регіональної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА. 

4. Відділу діловодства та контролю за документообігом Кременецької міської ради довести дане протокольне рішення усім відповідальним виконавцям до виконання.

5. Спеціалісту I кат. по зв’язках з громадськістю Олені ІЛИНИЧ оприлюднити дане рішення на офіційному сайті Кременецької міської ради та в засобах масової інформації.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови, першого заступника голови місцевої комісії з питань ТЕБ та НС Миколу МАТВІЮКА, начальника Кременецького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області Андрія ЗАЙЦЯ, начальника Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області Анатолія ІГНАТЮКА, завідувача Кременецького міськміжрайонного відділу Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»                Сергія ТРУБІЦИНА.

Голосували:

Члени місцевої комісії з питань ТЕБ та НС при Кременецькій міській раді:

ЗА – «14», ПРОТИ – «0», УТРИМАЛИСЬ – «0».

 

Міський голова, голова комісії                            Олексій КОВАЛЬЧУК

 

Перший заступник міського голови,

перший заступник голови комісії                        Микола МАТВІЮК

 

Начальник відділу з питань цивільного

захисту населення та взаємодії з

правоохоронними органами,

секретар комісії                                                     Юліан ЛАНОВЕЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь