Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Відбулася 59-та сесія Кременецької міської ради

Дата: 26.11.2019 15:27
Кількість переглядів: 729

Фото без опису

Сьогодні, 26 листопада, відбулося чергове засідання 59-ої сесії Кременецької міської ради. Участь у засіданні взяли 18 депутатів та міський голова Олексій Ковальчук, активісти. За три години напруженої роботи розглянули 84 питання. Деякі з них потребували окремих роз’яснень та уточнень.

Першим до розгляду народних обранців було питання «Про затвердження Положення про матеріальне стимулювання ощадного енергоспоживання бюджетними установами м. Кременець». Як поінформував заступник міського голови Володимир Шевчук, завдяки сприятливим погоднім умовам цьогорічної осені навчальним закладам вдалося заощадити певні суми коштів. Тому частина з них залишається для забезпечення потреб цих шкіл та садочків. Після коротких уточнень депутати підтримали рішення.

На відміну від питання «Про внесення змін до рішення сесії міської ради №558 від 04 серпня 2016 року «Про затвердження Програми захисту населення і території міста Кременець від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016-2020 роки». Йшлося про суму 200 тис. грн., яка необхідна рятувальникам на придбання нової форми. Питання не знайшло підтримки ні у членів бюджетної комісії, ні у депутатів. Проте, його запропонували довивчити та розглянути на наступній сесії за участі начальника Кременецького РВ ДСНСУ в Тернопільській області Георгія Галькевича.

Виступ спеціаліста із мобілізаційної роботи Ірини Іващук та військкома Кременецького ОМВК Юрія Фещенка переконали у необхідності підтримки комісаріату. Як результат депутати висловилися «за» питання «Про затвердження Програми оборонної, мобілізаційної, агітаційної роботи та призову на строкову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за контрактом та реалізації мобілізаційних заходів і оповіщення на 2020 рік».

Не у повному обсязі підтримали суму, що пропонувалася для забезпечення культурно-масових заходів на 2020 рік, проте проголосували за «Затвердження Програми «Культурно-мистецьке життя на 2020 рік». Також депутати надали дозвіл на списання з балансу бібліотек відділу культури Кременецької міської ради застарілої та зношеної літератури.

Одноголосно підтримали й «План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Кременецької міської ради на 2020 рік» та питання «Про визнання балансоутримувача об’єкта комунального майна територіальної громади міста Кременець, що знаходиться за адресою вул. Шевченка, 67, м. Кременець», а також «Про внесення змін до рішення сесії міської ради VІІ скликання №231 від 18 лютого 2016 року «Про затвердження переліку послуг Центру надання адміністративних послуг населення міста Кременець».

Після детальної доповіді та роз’яснень окремим депутатам начальника управління фінансів Надії Тімахової затвердили звіт про виконання місцевого бюджету міста Кременець за 9-ть місяців 2019 року. Окрім цього внесли зміни до місцевого бюджету міста на 2019 рік.

Одноголосно підтримали й присвоєння звання «Почесний громадянин міста Кременець» Катерині Григорівні Єрусалимець та посмертно загиблим учасникам АТО: Миколі Чорному, В’ячеславу Мельнику, Дмитру Лабуткінк, Віталію Фурсику, Борису Макаревичу.

Дискусійним та емоційним був розгляд понад 60 земельних питань, де кожен відстоює власні інтереси. Депутати під час голосування брали до уваги рекомендації земельної комісії та діяли виключно в межах чинного законодавства.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь