A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 12.07.2019 11:12
Кількість переглядів: 559

Фото без опису

Особливості організації та проведення фактичних перевірок платників податків, які мають відокремлені підрозділи

Відповідно до п. п. 75.1.3 п. 75.1 ст. 75 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) фактичною вважається перевірка, що здійснюється за місцем фактичного провадження платником податків діяльності, розташування господарських або інших об’єктів права власності такого платника. Така перевірка здійснюється контролюючим органом щодо дотримання норм законодавства з питань регулювання обігу готівки, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій, свідоцтв, у тому числі про виробництво та обіг підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

Методичні рекомендації щодо порядку взаємодії між підрозділами органів державної фіскальної служби при організації, проведенні та реалізації матеріалів перевірок платників податків, затверджені наказом ДФС від 31.07.2014 №22 (у редакції наказу ДФС від 23.06.2018 №398) (далі – Методичні рекомендації), розроблено відповідно до вимог ПКУ та рекомендовано для застосування посадовими (службовими) особами органів ДФС (з урахуванням визначених ст. 19 прим. 1 ПКУ) при організації, проведенні та реалізації матеріалів, зокрема, фактичних перевірок щодо дотримання норм законодавства з питань регулювання обігу готівки, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій, свідоцтв, у тому числі про обіг та оподаткування підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства стосовно укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

Особливості організації та проведення фактичних перевірок платників податків, які мають відокремлені підрозділи або інші об’єкти, де провадять діяльність, визначені п. п. 1.4.4 п. 1.4 розд. І Методичних рекомендацій.

Згідно з п. п. 1.4.4 п. 1.4 розд. І Методичних рекомендацій у разі організації фактичної перевірки платника податків територіальним органом ДФС за основним місцем обліку зазначеного платника податків, та у разі якщо такий платник податків має відокремлені підрозділи або інші об’єкти, де провадиться діяльність та які розташовані поза межами його основного місця обліку, зазначений орган, який здійснює (очолює) перевірку такого платника, може ініціювати організацію проведення перевірки таких відокремлених підрозділів або інших об’єктів за їх фактичним місцезнаходженням.

У такому випадку підрозділ органу ДФС, який здійснює (очолює) перевірку, не пізніше, ніж за 10 робочих днів до початку її проведення, надає засобами електронного зв’язку до територіального органу ДФС, на території якого провадять діяльність відокремлений підрозділ або інший об’єкт, запит щодо проведення перевірки господарського об’єкта такого платника податків разом із переліком питань, які необхідно відобразити в акті перевірки, та обставин для проведення перевірки, відповідно до ст. 80 ПКУ.

Виробництво, зберігання, оптова та роздрібна торгівля пальним без наявності ліцензії: відповідальність для платника

Відповідно до ст. 17 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (далі – Закон №481), в редакції, яка діє з 01.07.2019, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів, зокрема у разі:

- виробництва пального без наявності ліцензії – 1 млн гривень;

- оптової торгівлі пальним або зберігання пального без наявності ліцензії – 500 тис. гривень;

- роздрібної торгівлі пальним без наявності ліцензії – 250 тис. гривень.

В той же час, ст. 18 Закону №481 передбачено, що до суб’єктів господарювання не застосовується фінансова санкція у вигляді штрафу, передбачена ст. 17 Закону №481 до 31 грудня 2019 року, при зберіганні пального без наявності відповідної ліцензії.

До уваги платників єдиного внеску!

Кременецьке управління ГУ ДФС у Тернопільській області нагадує, що з 2 травня 2019 року діють нові рахунки для сплати єдиного внеску, які відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (код банку - 899998). Так, починаючи із 02.05.2019 р., кошти, які сплачувалися платниками на старі рахунки із зарахування єдиного внеску, не зараховуються, а повертаються платникам як нез’ясовані надходження. 

Враховуючи зазначене, з метою своєчасної та належної сплати єдиного внеску наголошуємо на необхідності здійснювати сплату єдиного внеску за новими реквізитами рахунків.

Згідно із даними Головного управління казначейської служби України в Тернопільській області, значна кількість платників єдиного внеску Тернопільської області продовжують сплачувати єдиний внесок на закриті рахунки.

З метою недопущення заборгованості зі сплати єдиного внеску та зарахування його у повному обсязі, просимо платників перевірити чи сплачені за єдиний внесок кошти.

З метою економії часу, платники мають змогу перевірити зарахування коштів за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника податків», який доступний за посиланням https://cabinet.sfs.gov.ua.

Підприємства Тернопільщини сплатили 153,2 млн грн податку на прибуток

У січні-червні 2019 року платники податків-юридичні особи Тернопілля сплатили до Зведеного бюджету України 153,2 млн грн податку на прибуток. Із них до державного бюджету надійшло 136,6 млн грн, місцеві бюджети отримали 16,6 млн гривень. Порівняно з першим півріччям минулого року надходження цього платежу до зведеного бюджету збільшились на 18,5 млн гривень.

Цьогоріч упродовж шести місяців до загального фонду зведеного бюджету також спрямували 3,2 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій.

Лише у червні 2019 року до зведеного бюджету сплатили 2,7 млн грн податку на прибуток, у тому числі 2,4 млн грн до державного та 300 тис. грн до місцевого бюджетів.

За перший місяць літа до зведеного бюджету надійшло 8,6 тис. грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій, що вилучається до бюджету, а це на 8,4 тис. грн більше, ніж у 2018 році.

Запрошуємо на навчання

Кременецьке управління ГУ ДФС у Тернопільській області повідомляє, що Університет ДФС України оголошує набір абітурієнтів для участі в конкурсі для зарахування на денну форму навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр за напрямом підготовки «Правознавство» на факультет підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції Університету державної фіскальної служби України.

Відповідно до Правил прийому до Університету Державної фіскальної служби України, у 2019 році на навчання для здобуття ступеня бакалавра приймаються громадяни України, віком від 17 до 25 років, з повною загальною, середньою освітою за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань і вмінь вступників, з урахуванням середнього бала документа про повну загальну середню освіту та балів за особливі успіхи, та/або за успішне закінчення підготовчих курсів.

За детальнішою інформацією щодо порядку вступу на навчання, звертатись до Університету ДФС України за адресою: м. Ірпінь, Київська обл., вул. Університетська, 31, тел. (04597) 60-294, 57-571.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь