A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Коли податки сплачують напередодні (податкова інформує)

Дата: 03.08.2017 15:43
Кількість переглядів: 451

Коли податки сплачують напередодні

Відповідно до п.287.3 ст.287 Податкового кодексу України податкове зобов»язання щодо плати за землю, визначене у податковій декларації на поточний рік, сплачується рівними частками власниками та землекористувачами земельних ділянок за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного)місяця.

Згідно зі ст.530 Цивільного кодексу України якщо у зобов»язанні встановлений строк (термін)його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк(термін).

Тобто граничний термін сплати плати за землю- 30 число місяця, що наступає за звітним місяцем.

Слід зазначити, що нормами ПКУ не передбачено перенесення термінів сплати податків і зборів, якщо останній день сплати податкового зобов»язання припадає на вихідний або святковий день.

Отже, якщо останній день сплати плати за землю припадає на вихідний або святковий день, то її потрібно сплатити напередодні встановленого граничного терміну.

Щоб правильно розподілити алкогольні напої у додатках

Податкові зобов»язання із спирту етилового та інших спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива та продуктів із вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об»ємних одиниць та більше зазначаються платниками акцизного податку у розділі А «Податкові зобов»язання із спирту етилового та інших спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива та продуктів із вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об»ємних одиниць та більше» декларації акцизного податку.

У Додатку 1 «Розрахунок суми акцизного податку з підакцизних товарів (продукції), на які встановлено специфічні ставки акцизного податку до Декларації вказуються коди товарів (продукції), на які ст..215 ПКУ встановлено специфічні ставки акцизного податку(лікеро-горілчані вироби, коньяк, пиво, вино продукція  (крім коньяку), сидр,  перрі та інші зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального)бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об»ємних одиниць (без додання спирту).

У Додатку 3 «Розрахунок суми акцизного податку з алкогольних напоїв до Декларації вказуються коди алкогольних напоїв, на які пп.215.3.1 п.215.3 ст.215 ПКУ встановлено ставки акцизного податку та при виробництві яких використовується спирт етиловий, призначений для переробки на алкогольні напої та отриманий виробниками відповідно до норм ст.225 ПКУ(горілка, настойки, лікери, слабоалкогольні напої).

Нагадаємо, що форму декларації акцизного податку, Порядок її заповнення та подання затверджено наказом Міністерства фінансів України від 23.01.15 №14.

Податковий період за який вперше подається Податкова декларація з податку на прибуток підприємств у редакції наказу від 28.04.17 №467

         Відповідно до п.46.6 ст.46 ПКУ від 02.12.2010 року №2755 зі змінами та доповненнями якщо в результаті запровадження нового податку або зміни правил оподаткування змінюються форми податкової звітності, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, який затвердив такі форми, зобов»язаний оприлюднити нові форми звітності.

         До визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій(розрахунків), чинні до такого визначення.

         9 червня 2017 року набув чинності наказ Мінфіну України від 28.04.2017р. №467»Про внесення змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 19 травня 2017 року за №642/30510 (далі – наказ №467).

         Наказ №467 виданий з метою реалізації положень законів України від 20 грудня 2016 року №1791 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році», від 20 .12.2016 року №1795»Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення Податкового кодексу України щодо підтримки літакобудівної галузі» та від 21.12.2016р. №1797 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні».

         Враховуючи те, що видання наказу №467 обумовлено змінами в податковому законодавстві, які впливають на показники бюджету поточного року, платникам податку на прибуток підприємств, які звітують щокварталу за звітний (податковий) період-півріччя поточного року, ДФС України в листі від 30.06.17 №16989/7/99-99-15-02-01-17 «Про набуття чинності наказу Мінфіну від 28.04.17 №467 рекомендовано подавати податкову декларацію за оновленою формою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь