A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Блокування податкових накладних можна оскаржити Кременецька ОДПІ нагадує

Дата: 10.08.2017 14:47
Кількість переглядів: 433

Блокування податкових накладних можна оскаржити

Кременецька ОДПІ нагадує, що при зупиненні реєстрації податкової накладної платник має право протягом року подати повідомлення щодо підтвердження реальності здійснення операцій по зупиненню податкової накладної/розрахунку коригування. Такі повідомлення комісія ДФС опрацьовує протягом п»яти днів та надає висновки по кожному з них.

Якщо платник не згоден з прийнятим комісією рішенням щодо відмови у реєстрації він має право протягом 10 робочих днів надати скаргу з додатковими документами, окрема комісія ДФС їх розгляне і прийме відповідне рішення- або про реєстрацію, або про підтвердження рішення про відмову у реєстрації податкової накладної.

Підстави для прийняття контролюючим органом рішення про відмову у реєстрації суб»єкта господарювання як платника єдиного податку

            Відповідно до п.299.6 ст.299 Податкового кодексу України підставами для прийняття контролюючим органом рішення про відмову у реєстрації суб»єкта господарювання як платника єдиного податку є виключно:

1)невідповідність такого суб»єкта вимогам, встановленим ст.291 ПКУ;

2)наявність у суб»єкта господарювання, який утворюється у результаті реорганізації будь-якого платника податку, непогашених податкових зобов»язань чи податкового боргу, що виникли до такої реорганізації;

3)недотримання таким суб»єктом вимог, встановлених пп.298.1.4 п.298.1 ст.298 ПКУ.

            У разі відмови у реєстрації платника єдиного податку контролюючий орган зобов»язаний надати протягом двох робочих днів з дня подання суб»єктом господарювання відповідної заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб»єктом господарювання у встановленому порядку.

 

Чи може фізична особа оскаржити повідомлення-рішення про сплату податку на нерухоме майно

            Підпунктом 266.7.3 п.266.7 ст.266 ПКУ визначено, що платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації)для проведення звірки даних щодо об»єктів житлової або нежитлової нерухомості, в т.ч. їх часток, що перебувають у власності платника податку, розміру загальної площі об»єктів житлової або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку, права на користування пільгою із сплати податку, розміру ставки податку, нарахованої суми податку.

            У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання (реєстрації)платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає)йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення –рішення вважається скасованим(відкликаним).

            Якщо сума грошового зобов»язання розраховується контролюючим органом, платник податків не несе відповідальності за своєчасність, достовірність і повноту нарахування такої суми, проте несе відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов»язання і має право оскаржити зазначену суму в порядку, встановленому ПКУ.

            Згідно з п.56.15 ст.56 ПКУ скарга, подана із дотриманням строків, визначених п.56.3 ст.56 ПКУ, зупиняє виконання платником податків грошових зобов»язань, визначених у податковому повідомленні-рішенні, на строк від дня подання такої скарги до контролюючого органу до дня закінчення процедури адміністративного оскарження. Протягом зазначеного строку податкові вимоги з податку, що оскаржується, не надсилаються, а сума грошового зобов»язання, що оскаржується, вважається неузгодженою.

            День закінчення процедури адміністративного оскарження вважається днем узгодження грошового зобов»язання платника податків. При зверненні платника податків до суду з позовом щодо визнання протиправним або скасування рішення контролюючого органу грошове зобов»язання вважається неузгодженим до дня набрання судовим рішенням законної сили.   

На Тернопільщині 1970 найманих працівників запрацювали офіційно

            Працівниками ГУ ДФС у Тернопільській області з початку року з метою забезпечення контролю за суб»єктами господарювання, вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення під час проведення камеральних перевірок і індивідуальних співбесід з суб»єктами господарської діяльності виявили не облікованих найманих працівників. В результаті проведених заходів роботодавці з 1970 громадянами оформили трудові договори, а бюджет отримав 1 млн.248,9 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб (далі ПДФО) та 1 млн.547,1 тис.грн. єдиного соціального внеску (далі ЄСВ).

            Також з початку року працівники територіальних органів ДФС області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників 33 підприємств, що допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та ЄСВ. За наслідками проведеної роботи по 32 підприємствах ліквідовано заборгованість із заробітної плати в сумі понад 2,4 млн.грн.; з ПДФО – в сумі 565 тис.грн., з ЄСВ – в сумі 562,8 тис.грн. Також проведено індивідуальну роз»яснювальну роботу із керівниками 89 підприємств, за наслідками якої 87 підприємств погасили заборгованість із заробітної плати в сумі 3 млн.187.1 тис.грн., з податку на доходи фізичних осіб – 1 млн.527,7 тис.грн. та 2 млн. 424,5 тис.грн. ЄСВ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь