A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Кременецька ОДПІ повідомляє: Смаколики із вмістом алкоголю:що з акцизом ?

Дата: 02.11.2017 14:33
Кількість переглядів: 407

Смаколики із вмістом алкоголю:що з акцизом ?

Кременецька ОДПІ повідомляє, що об»єкт оподаткування акцизним податком є операції з реалізації суб»єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

До підакцизних товарів належать, зокрема, спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво.

Алкогольні напої-це продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 відс. Об»ємних одиниць, які зазначені у товарних позиціях 2203,2204,2205,2206,2208 згідно з Українськи м класифікатором товарів зовнішньо-економічної діяльності (далі УКТ ЗЕД), а також з вмістом спирту етилового 8,5 відс. об»ємних одиниць та більше, які зазначені у товарних позиціях 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД.

Відповідно до УКТ ЗЕД шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао, в т.ч. які містять алкоголь, віднесені до коду 1806; кава -0901; чай – 0902 та не є підакцизною продукцією.

Правилами роботи закладами ресторанних господарств встановлено, що суб»єкти господарської діяльності при виготовлені продукції власного виробництва повинні додержуватися технології режимів виробництва продукції (сумісних продуктів, їх взаємозаміна, режим холодного і теплого оброблення сировини)визначених нормативними документами.

Таким чином, суб»єкт господарювання ресторанного господарства не повинен сплачувати акцизного податку з роздрібної торгівлі фірмових страв, кулінарних, кондитерських та борошняних виробів, кави, чаю або шоколаду, до яких відповідно до нормативних документів на їх виготовлення, затверджених в установленому порядку, додано алкогольні напої, оскільки підакцизна продукція не є підакцизною.

Електронний цифровий підпис: вимоги до довіреності

            Відповідно до п.5.1 Регламенту Акредитованого центру сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту ДФС передбачено, що заявник може бути представлений довіреною особою, якщо немає можливості його особистої присутності в Акредитованому центрі сертифікації ключів інформаційно-довідкового департаменту ДФС. У цьому випадку заявник надає довіреність на подання документації для реєстрації.

            Представництво юридичних осіб (за винятком органів державної влади, органів місцевого самоврядування підприємств, установ та організацій державної форми власності), фізичних осіб підприємців та фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність в АЦСК ІДД ДФС здійснюють особисто або виключно на підставі довіреності, посвідченої нотаріально.

            Зазначена довіреність повинна бути оформлена на номерному бланку суворої звітності.

Заявник наділяє представника відповідними повноваженнями для отримання послуг електронного цифрового підпису (подання до відокремлених пунктів реєстрації реєстраційних документів заявника, вчинення необхідних реєстраційних дій, генерація особистих ключів заявника, блокування,  поновлення, скасування посилених сертифікатів тощо ).  Якщо реєстраційні документи заявника (реєстраційна картка тощо) підписані безпосередньо представником, в довіреності повинно бути додатково обумовлено наділення представника повноваженням укладати від імені заявника договір про надання послуг ЕЦП.

Як оподатковується безкоштовне харчування працівників

            Відповідно до пп.163.1.1 ПКУ дохід, отриманий платником податку як додаткове благо, у вигляді, зокрема,харчування, безоплатно отриманого платником податку, крім випадків, визначених ПКУ (пп.»б» пп.164.2.17 п.164.2 ст.164 ПКУ), включається до загального місячного (річного)оподатковуваного доходу.

            Крім того, пп.1.2 п.16 прим. підрозділу 10  розділу ХХ ПКУ визначено, що доходи, які містять ст.163 ПКУ, є об»єктом оподаткування військовим збором.

            Разом з тим, якщо роботодавцем організовується для працівників безкоштовне харчування за принципом «шведського столу»коли неможливо визначити кількість спожитих продуктів кожною окремою особою, тобто отриманий дохід у вигляді додаткового блага не може бути персоніфікований, то вартість такого харчування не може розглядатися як об»єкт оподаткування та база нарахування єдиного внеску.

            Водночас операції підприємства з безкоштовного харчування своїх працівників на умовах «шведського столу» для такого підприємства-платника ПДВ є об»єктом оподаткування ПДВ, під час здійснення яких ПДВ нараховується у загальновстановленому порядку.

 

День вшанування пенсіонера і ветерана податкової служби урочисто відзначили в ГУ ДФС області

            Вчора, 30 жовтня, в актовому залі ГУ ДФС керівництво відомства урочисто привітали зі святом –Днем вшанування пенсіонерів і ветеранів податкової служби працівників, які стояли біля витоків державної податкової служби, чиє життя без перебільшення є втіленням служіння державі, які не один рік життя віддали податковій службі, а тепер перебувають на заслуженому відпочинку.

            Спершу кільком десяткам заслужених працівників ДФС у Тернопільській області влаштували невеликий екскурс в минуле за допомогою фотоілюстрацій з життя колективу Тернопільських податківців. Опісля із вітальним словом до присутніх звернувся перший керівник податкової служби області Богдан Кельнер.

            Саме з його іменем пов»язують становлення і розвиток податкової служби в Тернопільській області, а очолюваний ним колектив відзначався високим професіоналізмом, порядністю та сумлінним виконанням службових обов»язків,  завжди займав передові позиції за результатами роботи.

«Я радий, що ветерани і пенсіонери податкового дерева Тернопільщини не стали відірваним листочком, розвіяним в закутки побуту, а об»єднались як осінні жоржини в букет асоціації етеранів Державної податкової служби. Довгих та радісних років життя Вам та низький уклін», звернувся до присутніх Богдан Дмитрович.  

            Від імені нинішнього керівництва ГУ ДФС у Тернопільській області перший заступник начальника Марія Мельник висловила щирі слова подяки ветеранам та зазначила, що сьогодні у фіскальній сфері в рамках стратегії перетворення її з фіскального органу на сервісну службу проходять безліч реформ.

«Колектив фіскальної служби Тернопільщини є командою справжніх фахівців своєї справи, адже в основну роботу закладено такі риси, як патріотизм, віра, відданість та професіоналізм. Я вірю, що завдяки людям, які працюють в органах фіскальної служби області зараз, і всіх, хто долучився своєю щоденною працею у різні роки становлення відомства, ми досягли високих показників».

            У цей день слова привітань та вдячності пенсіонерам і ветеранам також лунали від голови Тернопільської обласної Ради  Всеукраїнської професійної спілки працівників органів ДФС Оксани  Наконечної та керівника Місцевого осередку Всеукраїнської громадської організації «Асоціація ветеранів податкової служби України» Тернопільської області Ганни Рави.

            Співами до привітань долучились молодіжні гурти Тернопільського національного економічного університету «Струни серця» та «Кралечки», а також заслужений працівник культури України Світлана Сорочинська.

            Після закінчення урочистостей всі присутні ветерани податкової служби Тернопільщини обмінювались враженнями від побаченого, згадували молоді роки у стінах управління, фотографувались на згадку про цю подію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь