A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Перейменування вулиці зобов»яже до подання Заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального

Дата: 09.10.2017 13:02
Кількість переглядів: 490

Перейменування вулиці зобов»яже до подання Заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального

            Відповідно до п.66.1 ст.66 ПКУ підставами для внесення змін до облікових даних платників податків є, зокрема:

-інформація органів державної реєстрації;

-документольно підтверджена інформація, що надається платникам податків.

            При виникненні змін у даних або внесення змін до документів, що подаються для взяття на облік, крім змін, які вносяться до ЄДРЮО, фізичних осіб –підприємців та громадських формувань, та змін, про які платник податків повідомив за основним місцем обліку, платник податків зобов»язаний подати контролюючому органу, в якому він обліковується, уточнені документи протягом 10 календарних днів з дня внесення змін до зазначених документів.

            Згідно з п.6 розд.2 Порядку електронного адміністрування реалізацію пального, затверджено постановою КМУ від 24.02.2016р. №113, реєстрація платника податку здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за 3 робочі дні до початку здійснення реалізації пального заяви про реєстрацію платниками акцизного податку пального, форма якої затверджена наказом Мінфіну від 25.02.2016 року №218.  

            Як заставне майно ломбарди реалізовують без ПДВ

            Згідно з п.п.»а» п.185.1 ст.185 ПКУ об»єктом оподаткування є операції платнику податку з постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст..186 ПКУ, у т.ч.операції з безоплатної передачі та з передачі права власності на об»єкти застави позичальнику (кредитору), на товари, що передаються на умовах товарного кредиту, а також з передачі об»єкта фінансового лізингу в користування лізингоотримувачу, орендарю.

            Відповідно до п.197.12 ст.197 ПКУ звільняються від оподаткування операції банків та інших фінансових установ з постачання (продажу)відчуження іншим способом) майна що передане фізичним особам, а також суб»єктам господарської діяльності-приватним підприємцям та іншим особам, які не є платниками податку, у заставу, у т.ч. іпотеку, та на яке було звернено стягнення.

            Звільнення від оподаткування операції банків та інших фінансових установ з постачання майна, набутого ними у власність внаслідок звернення стягнення на таке майно. Звільнення від оподаткування стосується тієї частини вартості майна, за якою воно було набуте у власність в рахунок погашення зобов»язань за договором кредиту (позики).

            З урахуванням викладеного, операції платника ПДВ-ломбарду з постачання заставленого майна звільняються від оподаткування ПДВ за умови, що таке майно, на яке було звернено стягнення, передано у заставу (іпотеку), особам, які не є платниками ПДВ.

            На Тернопільщині від платників бюджет отримав майже 1,85 млрд.грн. ЄСВ

            З початку року до бюджету платники Тернопільщини забезпечили 1 млрд.848,9 млн.грн. ЄСВ. Це на 321,8 млн.грн. більше за очікуваний показник. Виконання бюджетного призначення становить 121,1%. Порівняно з січнем-вереснем минулого року забезпечено приріст надходжень на 642,6 млн.грн. або на 53,3%. Така позитивна динаміка свідчить про те, що серед пріоритетів роботи фіскальної служби залишається вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення. Адже офіційне працевлаштування дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а бюджет відповідно отримає додаткові надходження у вигляді податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

            Зокрема, за підсумками вересня поточного року на соціальні гарантії направлено 219,4 млн.грн. ЄСВ, що порівняно з минулорічним вереснем надходження зросли на 80,3 млн.грн. або на 57,8%. Індикативний показник виконано на 108,6%, додатково надійшло 17,3 млн.грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь