A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

На «Пульс» ДФС звернулися трьох платників Тернопільщини

Дата: 26.10.2017 12:30
Кількість переглядів: 429

На «Пульс» ДФС звернулися трьох платників Тернопільщини

З початку року на антикорупційний сервіс ДФС України «Пульс» від платників податків Тернопільської області надійшло 3 звернення. Переважно платники порушували питання щодо роботи Центрів обслуговування платників податків та надання адмінпослуг.

Звернення оперативно розглянуті у встановлений термін та вирішенні по суті.

Нагадуємо, сервіс «Пульс» приймає звернення громадян та суб»єктів господарювання щодо неправомірних дій та бездіяльності, можливі корупційні правопорушення у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДФС та її територіальних органів.

Заявники можуть надати інформацію за телефоном 0800-501-007, обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі напрямок «4», та на електронну пошту idd@sts.gov.ua.

Інформація приймається цілодобово. При надані інформації бажано назвати свє прізвище, ім.»я, по-батькові(найменування підприємства, установи, організації, суб»єкта господарювання),

Контактний телефон, місце проживання (реєстрації), а також прізвище, ім.»я, по –батькові та посаду працівника органу ДФС, з яким пов»язана подія, дата, місце і суть події, конкретні обставини, зауваження, прохання чи вимоги. Якщо заявник не бажає називати своє прізвище, ім.»я, по-батькові, місце проживання (реєстрації), інформація реєструється як анонімна.

При зверненні представника Заявника обов»язково надаються відомості стосовно його повноважень здійснювати представництво законних інтересів та ведення справ Заявника, пов»язаних із сплатою податків, на підставі закону або довіреності. Якщо представник заявника не надає такі дані, інформація на сервіс «Пульс» не приймається.

Про результати розгляду інформації клієнти повідомляються невідкладно або протягом 3 робочих днів. Якщо інформація потребує додаткового розгляду, то загальний термін її опрацювання може бути подовжено.

Не повідомляються Заявником результати розгляду анонімної інформації та повідомлення про наявність на офіційному  веб-порталі/субсайтах ДФС недостовірної, застарілої інформації: методологічних чи технічних проблем в роботі електронних сервісів чи систем; відомості що надходять до ІДД ДФС  електронною поштою щодо мінімізації сплати податків, зборів, митних платежів, ЄСВ.

Благодійна допомога керівнику:наслідки для фірми

Відповідно до пп.170.7.3 п.170.7 ст.170 розділу IV ПКУ не включається до оподатковуваного доходу сума нецільової благодійної допомоги, у т.ч. матеріальної, що надається резидентами – юридичними або фізичними особами на користь платника податків протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує суму граничного розміру доходу, визначеного згідно з абзацом першим пп.169.4.1 п.169.4 ст.169 ПКУ, встановленого на 1 січня такого року.

Дані положення не поширюються на профспілкові виплати своїм членам, умови звільнення яких від оподаткування передбачені пп.165.1.47 п.165.1 ст.165 ПКУ.

Благодійник-юридична особа зазначає відомості про надані суми нецільової благодійної допомоги у податковій звітності.

При отриманні нецільової благодійної допомоги від благодійника. Фізична чи юридична особи платник податку зобов»язаний подати річну податкову декларацію із зазначенням її суми, якщо загальна сума отриманої нецільової благодійної допомоги протягом звітного податкового року перевищує її граничний розмір, встановлений абзацом першим пп.169.4.1 п.169.4 ст.169 ПКУ.

Враховуючи вищевикладене, сума нецільової благодійної допомоги, яка надається юридичною особою своєму керівнику або іншій фізичній особі та не перевищує суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абзацом першим пп.169.4.1п.169.4 ст.169 ПКУ, встановленою на 1 січня такого року, не оподатковується незалежно від того, що на фізичну особу не поширюється право на застосування податкової соціальної пільги.

 

Касовий чек втрачено: право на отримання дублікату

Згідно із ЗУ від 06.07.1995 року №265/95-ВР «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»із змінами та доповненнями. Суб»єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо)при продажі товарів (надані послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов»язані проводити розрахункові операції. Вони проводяться на повну суму покупки (наданні послуги)через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів. Такі операції підтверджують виконання розрахункових операцій.

Фіскальний касовий чек на товари(послуги )-це розрахунковий документ, надрукований РРО при проведенні розрахунків за продані товари (надані послуги)та повинен містити, зокрема, порядковий номер касового чека, дату (день, місяць, рік)та час (година, хвилина)проведення розрахункової операції.

При цьому п.9 ст.3 Закону №265 передбачено, що суб»єкт господарювання повинен забезпечити щоденно друкувати на РРО фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій.

Відповідно до Постанови КМУ «Про затвердження вимог щодо реалізації фіскальних функцій РРО для різних сфер застосування» при формуванні Z-звіту виконуються наступні операції:

  • друкування фіскального звітного чека і занесення інформації до фіскальної пам»яті;

  • обнулення регістрів денних підсумків оперативної пам»яті;  

  • друкування інформації, що підтверджує обнуління регістрів денних підсумків оперативної пам»яті та дійсність фіскального звітного чека.

Враховуючи вищевикладене, друкування дублікату фіскального касового чеку при його втраті функціями РРО  та нормами чинного законодавства не передбачено, оскільки при друкуванні Z-звіту відбувається обнуління регістрів денних підсумків оперативної пам»яті та даний звіт містить підсумки розрахункових операцій за реалізовані товари(надані послуги)за кожним зазначеним кодом окремо з моменту програмування товару(послуги) із зазначенням його найменування, реалізованої кількості, літерного позначення ставки податку ПДВ і загальний підсумок РРО за реалізовані товари(надані послуги.)

Перейменували вулицю – звітуємо за новою адресою

Згідно з п.49.1 ст.49 ПКУ податкова декларація про майновий стан і доходи подається за звітний період в установлені ПКУ строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.

Пунктом 45.1 ст.45 ПКУ податковою адресою платника податків фізичної особи визначається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. Платник податків-фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.

Податкова декларація повинна містити обов»язкові реквізити, зокрема про місце проживання платника податків під час прийняття податкової декларації уповноваженою посадовою особою контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов»язана перевірити наявність та достовірність заповнених всіх обов»язкових реквізитів, передбачених пунктами 48.3 та 48.4 ст.48 ПКУ.

Враховуючи викладене, платник податків повинен зазначити в податковій декларації актуальні дані про адресу місця проживання, за якою здійснюється листування з платником. Крім того, за такою адресою контролюючим органом може бути надіслане (вручене)податкове повідомлення-рішення.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь