A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Сплата єдиного внеску для підприємців без доходів

Дата: 09.02.2018 12:20
Кількість переглядів: 362

Сплата єдиного внеску для підприємців без доходів

Кременецька ОДПІ звертає увагу фізичних осіб – підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування, що у зв’язку із змінами, які відбулися у нарахуванні єдиного внеску у 2017 році,  незалежно чи платники, здійснювали діяльність чи ні,  повинні не пізніше 9 лютого поточного року подати звіт та  сплатити єдиний внесок.

У 2017 році місячний мінімальний розмір страхового внеску становив 704 грн, а мінімальний річний розмір страхового внеску - 8448 грн.

За несвоєчасну сплату ЄСВ буде нараховано 20 відсотків штрафної санкції та пеня.

 

До уваги платників Рентної плати

 

Головне управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що платники, об’єкт оподаткування, ставки, порядок обчислення і сплати Рентної плати визначені статтями 256,257 та 258 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Платниками Рентної плати є лісокористувачі, які здійснюють спеціальне використання лісових ресурсів на підставі спеціальних дозволів або відповідно до умов договору довгострокового тимчасового користування лісами.

Так, пунктом 47 розділу I Закону України від 7 грудня 2017 року №2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» внесено зміни до ст. 256 ПКУ та збільшено ставки Рентної плати на 16,8 відсотків (порівняно з діючими у 2017 році), які застосовуються при обчисленні податкових зобов’язань з Рентної плати за результатами господарської діяльності у 2018 році. Зазначена норма запроваджена з 1 січня 2018 року.

Відзначимо, що платники Рентної плати обчислюють суму Рентної плати наростаючим підсумком з початку року та складають податкові декларації за формами, затвердженими наказом Мінфіну від 17.08.2015 №719 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 7 листопада 2016 року №927 із змінами, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 31 травня 2017 року №545).

Податкові декларації Рентної плати подаються платниками Рентної плати контролюючим органам за місцезнаходженням лісової ділянки.

Про це більш детально йдеться у листі ДФС України від 01.02.2018 №3000/7/99-99-12-03-04-17 «Про справляння у 2018 році рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів».

 

Доходи, отримані за кордоном, підлягають декларуванню

Головне управління ДФС у Тернопільській області інформує, що громадяни, які в 2017 році отримували іноземні доходи, відповідно до п.п.170.11.1 п.170.11 ст.170 Податкового кодексу, зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Сума такого доходу включається до річного оподатковуваного доходу платника та оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% і військовим збором за ставкою1,5%.

Зазначимо, що відповідно до абзацу першого п.п.170.11.2 п.170.11 ст.170 Податкового кодексу платник податку має право зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, за нормами міжнародних договорів, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України. Платник податку має визначити суму такого зменшення за зазначеними підставами в річній податковій декларації. Але це можливо лише за умови отримання від уповноваженого державного органу країни, де було одержано дохід, довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Довідка має бути належним чином легалізована, якщо іншого не передбачено чинними міжнародними договорами України.

Декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до територіального органу фіскальної служби за місцем своєї прописки. А граничним днем строку подання декларації буде 2 травня 2018 року.

У січні платникам Тернопільщини відшкодовано за рахунок держави 29 млн грн податку на додану вартість

 

Протягом січня цього року 70 представників бізнесу регіону заявили бюджетне відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок в сумі 23 млн гривень. За січень 2017 року заявлено до відшкодування майже аналогічну суму – 22 млн гривень.

Як повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат, протягом січня цього року платникам податків області відшкодовано з Держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 29 млн грн ПДВ.

Станом на перше лютого загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становив 35 млн грн. Зокрема, 24 млн грн перебувають на стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів та 11 млн грн – на стадії судового та адміністративного розгляду.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь