A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Податкова інформує: Не зайвим буде нагадати про терміни реєстрації податкової накладної

Дата: 24.10.2017 12:11
Кількість переглядів: 430

Не зайвим буде нагадати про терміни реєстрації податкової накладної

Кременецька ОДПІ нагадує платникам податку на додану вартість, що відповідно до п.201.10 ст.201 ПКУ реєстрація податкової накладної та/або розрахунків коригування до податкової накладної у ЄРПН повинна здійснюватися з урахуванням граничних строків:

  • для податкових накладних/розрахунків коригування до податкової накладної, складених з 1 по 15 календарний день (включно)календарного місяця, - до останнього дня (включно)календарного місяця, в якому вони складені;
  • для податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних, складених з 16 по останній календарний день (включно)календарного місяця, до 15 календарного дня (включно)календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені.

Ліквідаційна звітність для фізичних осіб підприємців після внесення запису про припинення підприємницької діяльності в ЄДР

Фізичні особи-підприємці(які перебувають на загальній системі оподаткування), щодо яких починаючи з 01.01.2017 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців, подають ліквідаційну податкову декларацію про майновий стан і доходи щодо отриманих доходів на загальній системі оподаткування востаннє за звітний період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного)періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

Нормами Податкового кодексу України не передбачено подання ліквідаційної звітності для фізичних осіб, які перебували на спрощеній системі оподаткування.

Фізичні особи (які перебували на спрощеній системі оподаткування), щодо яких починаючи з 01.01.2017р. до ЄДР внесено запис про причини підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців, подають податкову декларацію платника єдиного податку-фізичної особи-підприємця востаннє за податковий (звітний) квартал в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, з наростаючим підсумком з початку року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового)кварталу.

Слід зазначити, що ліквідаційна податкова декларація про майновий стан і доходи та остання податкова декларація платника єдиного податку-фізичної особи-підприємця подається за вибором платника податків в один із таких способів:

а)особисто платником податків або уповноваженою на те особою;

б)надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

в)засобами електронного зв»язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

Як звітують підприємці на загальній системі оподаткування без найманих працівників з єдиного внеску?

Пунктом 4 частини першої ст.4 Закону України від 08.07.2010р. №2464 «Про збір та облік єдиного соціального внеску на загальнообов»язкове державне соціальне страхування» платниками єдиного соціального внеску є фізичні особи-підприємці, в т.ч. фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку.

Форми та строки подання звітності передбачено Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого ЄСВ, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 року № 435 із змінами і доповненнями.

Згідно з п.2 розділу III Порядку №435 фізичні особи-підприємці, зокрема, які застосовують загальну систему оподаткування без використання праці найманих працівників, формують та подають звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом.

Звітним періодом є календарний рік.

Звіт подається за формою згідно з таблицею 1 додаток 5 до Порядку №435 із зазначенням типу форми «початкова».

Частиною 4 ст.43 Закону України №2464 встановлено, що фізичні особи-підприємці, у т.ч. фізичні особи підприємці – платники єдиного податку, звільняються від сплати за себе єдиного соціального внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Звіт зазначеними особами не подається.

При самостійному визначенні бази нарахування Звіт подається на загальних підставах.

Платники Тернопільщини надіслали 41 інформаційний запит

            Впродовж 9-ти місяців ц.р. до територіальних органів ДФС Тернопільської області надійшов 41 інформаційний запит. Це на 48 інформаційних запитів менше, аніж у січні-вересні минулого року.

            Із загальної кількості отриманих інформаційних запитів до ГУ ДФС в області надійшло 24 запити (58,5%), Тернопільської об»єднаної ДПІ (13 запитів), Кременецької ОДПІ (3 запити), до Чортківської ОДПІ (1 запит).

            Поштою надійшло 24 запити, а 17 – засобами електронного зв»язку. Серед запитувачів-23 громадян, 13 юридичних осіб, 2 об»єднання громадян без статусу юридичної особи та 3 запити від представників засобів масової інформації.

            У своїх запитах на інформацію запитувачі насамперед цікавилися доходами та сплаченими сумами податків інших громадян, кількістю створених Центрів обслуговування платників та наданих ними адмінпослуг, інформацією про проведені перевірки суб»єктів господарювання.

            За результатами розгляду фахівці органів ДФС області надали вичерпні відповідді на 26 запитів, по 12-ти відмовили у наданні інформації, а ще три запити надіслали належним розпорядникам інформації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь