A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Власну продукцію продають без РРО

Дата: 12.10.2017 11:42
Кількість переглядів: 405

Власну продукцію продають без РРО

            Відповідно до п.1ст.9 Закону України «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» РРО та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту)підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних уповноваженою особою відповідного суб»єкта господарювання.

            До продукції власного виробництва відноситься продукція, яка виробляється та реалізується самим підприємством в єдиному технологічному процесі з використанням власної або найманої робочої сили.

Заборгованість з єдиного соціального внеску розстроченню не підлягає

            Відповідно до ч.12 ст.9 Закону України від 08.07.2010р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного соціального внеску на загальнообов»язкове державне соціальне страхування  зі змінами та доповненнями» ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника ЄСВ одночасно із зобов»язаннями із сплати ЄСВ, зобов»язань із сплати податків, інших обов»язкових платежів, передбачених законом, або зобов»язань перед іншими кредиторами зобов»язання із сплати ЄСВ виконують в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов»язаннями, крім зобов»язань з виплати заробітної плати (доходу).

            У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені цим Законом, а посадові особи, винні в порушенні Закону про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом (частина 11 ст.9 ЗУ 2464).

            Тобто, чинним законодавством, що регулює порядок нарахування, обчислення і сплати ЄСВ, не передбачено розстрочення  та відстрочення заборгованості по сплаті ЄСВ.   

Щоб отримати довідку про доходи – подайте декларацію

            Відповідно до п.296.8 ст.296 Податкового кодексу України платники єдиного податку мають право для отримання довідки про доходи подавати до контролюючого органу податкову декларацію за інший, ніж квартальний (річний)податковий (звітний) період, що не звільняє такого платника податку від обов»язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного)податкового (звітного)періоду.

            Така податкова декларація складається з урахуванням норм пп.296.5 і 296.6 ст.296 ПКУ, та не є підставою для нарахування або сплати податкового зобов»язання.

            Нагадаємо, що податкова декларація платника єдиного податку-фізичної особи-підприємця (далі декларація)затверджена наказом Мінфіну від 19.06.2015 року №578.

            Для отримання фізичною особою-підприємцем платником єдиного податку довідки про доходи за інший, ніж квартальний (річний)податковий (звітний) період, нею подається декларація з позначкою «Довідково» у полі 01 заголовної частини декларації.

            При цьому у полі 02 заголовної частини декларації заповнюється показник «місяць»(вказується номер календарного місяця, за який подається декларація з позначкою «Довідково»).

            Розділ V»Визначення податкових зобов»язань по єдиному податку» декларації не заповнюється фізичною особою-підприємцем-платником єдиного податку, що подає декларації з позначкою «Довідково».

Як працюватимуть Центри обслуговування платників у святкові та вихідні дні

            З метою організації якісного обслуговування платників податків, запобігання виникненню можливих ризиків несвоєчасного та неякісного прийняття податкової звітності та надання адміністративних послуг режим роботи Центрів обслуговування платників у святкові та вихідні дні  буде таким:

14.15 жовтня 2017р.- вихідні дні;

16 жовтня 2017р. – робочий день у режимі чергування до 17 год.

            Нагадаємо, що з метою забезпечення комфортних умов платникам податків при органах ДФС Тернопільської області створено та функціонують 17 центрів обслуговування платників у яких надаються адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги, оперативно приймається податкова звітність та вхідна кореспонденція.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь