A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

РОЗ’ЯСНЕННЯ щодо прийняття комісією з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Кременецької міської ради рішення про доцільність влаштування дитини до Кременецької загальноосвітньої школи-інтернату I-III cтупенів

Дата: 28.09.2017 11:23
Кількість переглядів: 638

Кабінетом Міністрів України була прийнята постанова від 09 серпня 2017 року № 576 «Про внесення змін до Типового положення про комісію з питань захисту прав дитини і Положення про загальноосвітній навчальний заклад». Цією постановою внесено зміни до Положення про загальноосвітній навчальний заклад, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року № 778.

Згідно нової редакції пункту 23 Положення про загальноосвітній навчальний заклад, зарахування учнів до загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня проводиться у разі, коли через стан здоров’я, режим робочого часу батьків дитини або осіб, які їх замінюють (крім батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та прийомних батьків), ускладнюється виховання і догляд дитини (тривале стаціонарне лікування, роз’їзний характер роботи, змінна робота, вахтовий метод роботи) або на момент прийняття рішення відсутня можливість влаштування дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, до сімейних форм виховання. Обставини, які є підставою для влаштування дитини до загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня розглядає комісія з питань захисту прав дитини.

Як вбачається із зазначених норм права, в новій редакції пункту 23 Положення про загальноосвітній навчальний заклад викладений вичерпний перелік підстав для надання комісією з питань захисту прав дитини рішення про доцільність влаштування дитини до загальноосвітньої школи-інтернату   I-III ступеня.

Окрім того, в підпункті 4 нової редакції пункту 4 Типового положення про комісію з питань захисту прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866, зазначено, що комісія приймає рішення про доцільність влаштування дитини до  загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня за заявою батьків із визначенням строку її перебування у школі-інтернаті.

Згідно цієї норми права, заяву на розгляд комісії подають батьки (згідно нової редакції пункту 22 Положення про загальноосвітній навчальний заклад також – особи, які їх замінюють).

Тому, враховуючи зазначені вимоги чинного законодавства, батьки та особи, які їх замінюють, у разі наявності у них підстав, передбачених пунктом 23 Положення про загальноосвітній навчальний заклад (тривале стаціонарне лікування, роз’їзний характер роботи, змінна робота, вахтовий метод роботи), звертаються в службу в справах дітей Кременецької міської ради (адреса: м. Кременець, вул. Козубського, 4) для написання заяви про надання комісією з питань захисту прав дитини рішення про доцільність влаштування дитини до Кременецької загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступеня. До заяви необхідно обов’язково долучити копію документа, що підтверджує обставини, передбачені пунктом 23 Положення про загальноосвітній навчальний заклад.

 

 

                                                                               Служба у справах дітей

                                                                               Кременецької міської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь