A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 19.03.2018 11:09
Кількість переглядів: 364

 

Щоб не проґавити зміни

Кременецька ОДПІ нагадує розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати на 2018 рік.

Соціальні і демографічні групи населення

Станом на 01.01.2018

Станом на 01.07.2018

Станом на 01.12.2018

Діти віком до 6 років

1492

1559

1626

Діти віком від 6 до 18 років

1860

1944

2027

Працездатні особи

1762

1841

1921

Особи, які втратили працездатність

1373

1435

1497

Прожитковий мінімум на 1 особу в розрахунку на місяць

1700

1777

1853

Мінімальна заробітна плата у місячному розмірі

3723

Мінімальна заробітна плата у погодинному розмірі

22,41

 

Підтверджуючі документи на придбання цінних паперів для розрахунку інвестиційного прибутку

 

Відповідно до Цивільного кодексу України розрахунки за участю фізичних осіб, у тому числі нерезидентів, не пов’язані із здійсненням ними підприємницької діяльності, можуть провадитися у готівковій або в безготівковій формі за допомогою розрахункових документів у електронному або паперовому вигляді.

Пунктом 3 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні визначено, що готівкові розрахунки – це платежі готівкою суб’єктів господарювання і фізичних осіб за реалізовану продукцію (товари, виконані роботи, надані послуги), а також за операціями, які безпосередньо не пов’язані з реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг) та іншого майна.

При цьому необхідно враховувати, що до касових документів, за допомогою яких відповідно до законодавства України оформляються касові операції, звіти про використання коштів, а також відповідні журнали встановленої форми для реєстрації цих документів та книги обліку, належать, зокрема касові ордери та відомості на виплату готівки, розрахункові документи, інші прибуткові та видаткові касові документи.

Відповідно до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті безготівкові розрахунки – це перерахування певної суми коштів з рахунків платників на рахунки отримувачів коштів, а також перерахування банками за дорученням підприємств і фізичних осіб коштів, унесених ними готівкою в касу банку, на рахунки отримувачів коштів. Ці розрахунки проводяться банком на підставі розрахункових документів на паперових носіях чи в електронному вигляді.

При цьому згідно із Законом України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» розрахунковий документ – це документ на переказ коштів, що використовується для ініціювання переказу з рахунку платника на рахунок отримувача (платіжне доручення, розрахунковий чек тощо).

Враховуючи наведене, документами, що підтверджують фактично понесені витрати на попереднє придбання цінних паперів фізичною особою – платником податку, в тому числі нерезидентом, є договори купівлі-продажу цінних паперів, виписки зберігачів під кожне замовлення, завірені печатками зберігачів, акти приймання-передачі цінних паперів, касові документи при готівкових розрахунках через касу або розрахункові документи при безготівкових розрахунках.

ДФС доопрацьовано програмний продукт «єдине вікно», в якому сьогодні працюють митниці та суміжні служби

За пропозицією Міністерства фінансів України Урядом схвалено рішення про запровадження з 1 лютого 2018 року обов’язковості використання підприємствами і державними органами інформаційної системи «єдиного вікна» під час електронного декларування товарів, які підлягають державним видам контролю.

Нагадаємо, що інформаційний обмін даними в режимі єдиного вікна почав діяти з 1 серпня 2016 року як експеримент, і передбачав собою взаємодію декларантів, митниць і контролюючих органів за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи, яка приймає інформацію, обробляє її та автоматично формує відповідні повідомлення для всіх задіяних суб’єктів.

На сьогодні ДФС доопрацьовано програмно-інформаційні комплекси, які задіяні в системі «Єдиного вікна», з метою успішного впровадження їх у життя.

Так, в системі «Єдине вікно» тепер можна створювати заяви на основі декларації, яка ще не подавалася до митного оформлення, однак відомості про товари та транспортні засоби вже відомі.

Також ДФС вирішено проблему, спричинену необхідністю надсилання платниками одних і тих самих сканованих документів кілька разів. Відтепер документ, який вже подавався в інформаційну систему в сканованому вигляді, надавати не потрібно – варто лише вказати код, номер, дату документа та номер справи, до якої прикріплявся цей документ, і він буде доступним в інформаційній системі для відповідних контролюючих органів.

Крім того, запроваджено новий сервіс для декларантів – запит номеру справи в «єдиному вікні» для тих підприємств, які не отримали повідомлення про перетин кордону. Цей сервіс необхідно використовувати при ввезенні товарів морським або повітряним транспортом, а також при внутрішньому залізничному транзиті.

Запроваджено також функцію відправки працівником митниці до адміністратора контролюючого органу повідомлення про відсутність представника цього органу на проведенні огляду вантажу в узгоджений час. Це дозволить дисциплінувати представників органів виконавчої влади при здійсненні своїх функції.

Крім того, додано відправку контактних даних працівника митниці декларантам при узгодженні часу огляду (інспекції), що надасть можливість останнім заздалегідь уточнити всі деталі та нюанси при проведенні огляду.

Варто зазначити, що основні нововведення, передбачені змінами, що були прийняті Урядом буквально наприкінці січня, вже введено в експлуатацію.

У січні до місцевих бюджетів Тернопільщини надійшло 67 млн грн єдиного податку

Станом на початок лютого цього року на обліку в органах ДФС області перебувало 23571 фізична особа – підприємець, які застосовують спрощену систему оподаткування. З них 4729 – платники першої групи, 12663 – платники другої групи та 6179 – платники третьої групи. Від даної категорії платників до бюджету у січні надійшло 31,7  млн грн єдиного податку.

Платників єдиного податку – юридичних осіб на обліку перебуває 3627. З них платників третьої групи – 2874 ( за ставкою 3 відсотки – 175, за ставкою 5 відсотків – 2699) та 753 платників єдиного податку четвертої групи. Ними у січні сплачено 35,3 млн грн єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва з юридичних осіб.

Загалом від платників єдиного податку протягом січня 2018 року до місцевих бюджетів області надійшло 67 млн гривень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь