A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Увага! Нормативно-грошова оцінка одиниці площі ріллі по області

Дата: 15.02.2018 10:37
Кількість переглядів: 1132

Головне управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що за інформацією Держгеокадстру у Тернопільській області станом на 1 січня 2018 року нормативно-грошова оцінка одиниці площі ріллі по області становить 28901,92 грн за гектар. Такий розмір визначено додатком 1 до Порядку нормативно-грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 23.05.2017 №262, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31.05.2017 за №679/30547.

 

 

Готівка: гранична  сума для розрахунків

Відповідно до п. 6 розділу ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року №148 (далі – Положення №148), суб’єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами, зокрема, з фізичними особами – у розмірі до 50000 (п’ятдесяти тисяч) гривень включно.

Платежі понад установлені граничні суми проводяться через банки або небанківські фінансові установи, які в установленому законодавством порядку отримали ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунку, шляхом переказу коштів з поточного рахунку на поточний рахунок або внесення коштів до банку чи небанківської фінансової установи для подальшого їх переказу на поточні рахунки в банку. Кількість фізичних осіб, з якими здійснюються готівкові розрахунки, протягом дня не обмежується.

Зауважимо, що обмеження, установлене в п. 6 розділу II Положення №148, стосується також розрахунків під час оплати за товари, придбані на виробничі (господарські) потреби за рахунок готівки, одержаної за допомогою електронного платіжного засобу.

Вирішили зекономити на пальному? Держава ще й поверне частину витрат на переобладнання автомобіля

Відповідно до ст.166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку на доходи фізичних осіб (далі – платник податку) має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Нагадаємо, що перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено п.166.3 ст.166 ПКУ. До зазначеного переліку включається, зокрема,  сума коштів, сплачених платником податку у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.

Згідно з п.п.166.1.2 п.166.1 ст.166 ПКУ підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається по 31 грудня включно, наступного за звітним податкового року.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинні відображатися вартість таких товарів (робіт, послуг) та строк їх продажу (виконання, надання).

Оригінали зазначених документів підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого ПКУ.

На вимогу територіального органу ДФС та в межах його повноважень, визначених законодавством, платники податку зобов’язані пред’являти документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації з цього податку (абз. другий п. п.«в» п.176.1 ст.176 ПКУ).

Отже, фізична особа, яка має право скористатися податковою знижкою щодо суми коштів, сплачених у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, на вимогу органу ДФС, крім декларації про майновий стан і доходи, надає: відповідні платіжні та розрахункові документи, зокрема, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери; довідку про отримані у звітному році доходи тощо.

Тернопільщина: декларації про доходи подали уже п’ятеро мільйонерів

З початку року податкові декларації про отримані доходи подали 812 мешканців Тернопільщини. Із  загальної кількості декларацій 410 – подано громадянами, які зобов’язані були задекларувати свої доходи, та 402 – громадянами, які  виявили  бажання   скористатись  правом на податкову знижку.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань з ПДФО становить 2,1 млн грн і порівняно з 2017 роком збільшилась на 440 тис. гривень.

П’ятеро осіб задекларували доходи в розмірі понад 1 млн грн на загальну суму 7,2 млн грн. Основними джерелами доходів мільйонерів є:

- продаж нерухомого та рухомого майна (4 громадянина);

- дохід у вигляді спадщини чи дарування (1 громадянин).

За результатами декларування мільйонери мають додатково сплатити 360,0 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 108 тис. грн військового збору.

Нагадуємо, що кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2017 році, триває до 2 травня цього року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь