A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Діти з Луганщини гостювали у Кременці

Дата: 02.04.2018 10:31
Кількість переглядів: 607

Відчули західноукраїнську гостинність, познайомилися із одним із найдревніших міст України, його визначними пам’ятками, навчилися малювати писанки та зустрілися із найсильнішою людиною світу 18 дітей із Луганщини у рамка програми проекту «Схід-Захід разом. Діти».

Фото без опису

Впродовж п’яти днів школярі Лиманської ЗОШ Старобільського району Луганської області разом зі своїми вчителями мали насичену культурно-дозвільну програму у Кременці. Комфортне та цікаве перебування забезпечила Кременецька міська рада, відділ освіти, відділ сім`ї, молоді та спорту, відділ культури та туризму Кременецької міської ради та родини, котрі  прийняли у своїх домівках гостей зі сходу. Також дітей охоче зустрічали у Кременецькому РЦДТ, краєзнавчому музеї, школах міста. Під час однієї із зустрічей, не стримуючи сліз, ділиться враженнями директор Лиманської ЗОШ Надія Проказа.

- Ми надзвичайно вражені теплим та щирим прийомом у Кременці, – каже  Надія Проказа. – Нашій подорожі на західну Україну ми завдячуємо дружнім стосункам із вокально-інструментальним ансамблем «Любисток» відділу культури та туризму Кременецької міської ради. Заприятелювали з дівчатами, коли вони взимку приїздили із концертами на схід. У нашому селі дислокуються військові частини, тож завітав «Любисток» й у Лиман. Чоловічий духовий оркестр, що приїхав разом із кременчанками, розташували у нашій школі. А от дозволити дівчатам ночувати у школі я не могла. Тож забрала їх до себе до дому, так почалася наша дружба. Це яскравий приклад того, що ми (схід і захід) були, є і завжди будемо разом.

Діти найбільше вражені екскурсією на Замкову гору. Дівчаткам сподобався майстер-клас із писанкарства, а хлопці були у захваті від особистого знайомства із найсильнішою людиною світу, багаторазовим Чемпіоном Європи та світу з армспорту Андрієм Пушкарем. Побували й на спортивних об’єктах Кременця, комплексі лижних трамплінів та санній трасі, і побачили де саме починають тренуватися майбутні олімпійці. Цікавою була для дітей  завершальна зустріч у Кременецькій міській раді, де учнів та вчителів з Луганщини приймав міський голова Олексій Ковальчук. Посміхатися та тужити водночас змусив чуттєвий виступ колективу «Любисток», який надовго запам’ятається луганчанам.

Напередодні Великодня доторкнулися луганчани й до християнських традицій. Побували у Свято-Успенській Почаївській лаврі, Кременецькому жіночому Богоявленському монастирі та соборі Преображення Господнього.

На закінчення візиту діти зізналися, що п’ять днів у Кременці минули надто швидко, а декому узагалі не хотілося повертатися до дому. На пам'ять гості отримали сувеніри від міської ради, а також запевнення у тому, що у Кременці їх завжди радо зустрінуть і приймуть.

Кременецька міська рада висловлює щиру подяку усім, хто долучився до прийому гостей із Луганщини. А саме – відділу освіти, відділу сім`ї, молоді та спорту, відділу культури та туризму, а також апарату Кременецької міської ради, керівництву та колективам Кременецької ЗОШ №1 ім. Галини Гордасевич та ЗОШ №3, Кременецькому РЦДТ, Кременецькому краєзнавчому музею, вокально-інструментальному ансамблю «Любисток», багаторазовому Чемпіону Європи та світу із армспорту Андрію Пушкарю, родинам, котрі приймали у себе дітей та вчителів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь