A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Податкова інформує: Декларація про отримані доходи не подана:що чекає підприємця?

Дата: 20.10.2017 09:16
Кількість переглядів: 513

Декларація про отримані доходи не подана:що чекає підприємця?

Відповідно до п.120.1 ст.120 ПКУнеподання (крім випадків, якщо податкова декларація не подається)відповідно до п.49.2ст.49 ПКУ) або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов»язаними нараховувати і сплачувати податки і збори, податкової декларації (розрахунку), а також іншої звітності, обов»язок подання якої до контролюючих органів передбачених ПКУ, -тягнуть за собою штраф в розмірі 170 грн., за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

            Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, - тягнуть за собою штраф в розмірі 1020 грн. за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

            Крім того, згідно зі ст.164 прим.1 Кодексу України про адмінпорушення неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов»язкову форму обліку,- тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 136 грн.)

            Дії вчиненні особою, яку протягом року було піддано адмінстягненню за те ж порушення тягнуть за собою штраф у розмірі від п»яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 до 136 грн.)

            Відповідно до п.5 підрозділу 1 розділу ХХ ПКУ, якщо норми інших законів містять посилання на неоподатковуваний мінімум доходів громадян, то для цілей їх застосування використовується сума в розмірі 17 грн., крім норм адміністративного та кримінального законодавства в частині кваліфікації адміністративних та кримінальних правопорушень, для яких сума неоподаткованого мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги, визначеної п.п.169.1.1 п.169.1 ст.169 ПКУ для відповідного року.

Внесено зміни до форми декларації з транспортного податку

            Наказом Мінфіну України від 27.06.2017р. №595 внесено зміни до форми податкової декларації з транспортного податку, затвердженої наказом Мінфіну від 10.04.2015р. №415.

            Так, з 01.01.2017 року змінено критерії для визначення середньо ринкової вартості авто, які передбачені пп.267.2.1 ПКУ.

            Виключено такі критерії як:

Тип двигуна, тип коробки переключення передач; пробіг легкового автомобіля.

Замість цього додано критерій «тип пального». Відповідна колонка знайшла відображення в оновленій формі декларації. Передбачено такі типи пального, що застосовуються в транспортному засобі: 1-бензин; 2-дизельне пальне; 3-електрика; 4-бензин/електрика; 5-газ; 6-дизельне пальне/електрика; 7-бензин/газ; 8-дизельне пальне/газ.

            Крім того у декларації з”явилася нова колонка »Міжнародний ідентифікаційний номер транспортного засобу (VIN-код)».

 

Фізична особа-підприємець платник єдиного податку зобов»язана надати покупцю товарів (послуг)за його вимогою чек

Фізична особа-підприємець платник єдиного податку зобов»язана надати покупцю товарів (послуг)за його вимогою чек, накладну або інший письмовий документ, що засвідчує передавання прав власності на них від продавця до покупця.

У разі невидачі на вимогу покупця товарів (послуг)відповідного документу фізичні особи-підприємці, які сплачують єдиний податок, притягуються до відповідальності, передбаченої ЗУ від 12.05.1991р. №1023 «Про захист прав споживачів», із змінами та доповненнями.

Відповідно до п.6 ст.9 ЗУ від 06.07.1995р. №265-95ВР «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами і доповненнями РРО та розрахункові книжки не застосовуються при продажу товарів (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту  (надані послуг)фізичні особи –підприємці, які відносяться до груп плдатників єдиного податку, що не застосовують РРО.

Разом з тим п.15 ст.3 Закону України №265 визначено, що суб»єкти господарювання, які здійснюють роздрібні операції в готівковій або безготівковій формі із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів, при продажу товарів (надані послуг)у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов»язані надавати покупцю товарів(послуг)за його вимогою чек, накладну або інший письмовий документ, що засвідчує передачу права власності на них від орендаря до покупця з метою виконання вимог ЗУ від 12.05.1991р. «Про захист прав споживачів». Порушення цього правила тягне за собою відповідальність , передбачену зазначеним законом, але не може бути підставою для застосування до порушника адміністративних чи фінансових санкцій, передбачених законодавством з питань оподаткування.

            Надходження від сплати податку на прибуток склали 116,4 млн.грн.

            Платники Тернопільської області впродовж січня-вересня спрямували до Зведеного бюджету України 116,4 млн.грн. податку на прибуток, в т.ч. до державного бюджету – 103,6 млн.грн., місцевих бюджетів – 12,8 млн.грн. Індикативний показник виконано на 130,7%. Зокрема у вересні сплачено 1,5млн.грн. податку на прибуток, що становить 137,7% виконання прогнозного показника.

            До загального фонду Зведеного бюджету з початку року сплачено 6 млн.грн. частини чистого прибутку (доходу)господарських організацій, що вилучаються до бюджету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь