A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД ІНФОРМУЄ:Перерахунок пенсій по інвалідності внаслідок трудового каліцтва або професійного захворювання та пенсії в разі втрати годувальника із зазначених причин

Дата: 20.10.2017 09:15
Кількість переглядів: 1965

 

Перерахунок пенсій по інвалідності внаслідок

трудового каліцтва або професійного захворювання та

пенсії в разі втрати годувальника із зазначених причин

        

Пенсії по інвалідності в наслідок трудового каліцтва або професійного захворювання та пенсії в разі втрати годувальника із зазначених причин до жовтня 2017р. обчислювалися за нормами Закону України ”Про пенсійне забезпечення”. І розмір таких пенсій з урахуванням щомісячної державної адресної допомоги, яка встановлювалася відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.03.2008 р. № 265, становив 1312 грн. (крім інвалідів-шахтарів, розмір пенсії яких становив 3936 грн. (1312грн.х3; де 1312грн. – прожитковий мінімум для непрацездатних осіб), а членам сімей шахтарів, смерть яких настала внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, з урахуванням щомісячної доплати до пенсії в разі втрати годувальника становив 2624 грн.).

       Законом № 2148 передбачено проведення перерахунку та призначення в подальшому пенсій по інвалідності внаслідок трудового каліцтва або професійного захворювання та пенсії в разі втрати годувальника із зазначених причин.

       Такі пенсії з 1 жовтня 2017 р. перераховуються за нормами Закону № 1058 за наявності страхового стажу, потрібного для призначення пенсії (тривалість потрібного страхового стажу визначена ст..32 Закону №1058 ). Перерахунок проводиться з урахуванням документів про вік, страховий стаж, заробітну плату (дохід) та інших документів, які є на час перерахунку в пенсійній справі та відповідають вимогам законодавства, що було чинне раніше, Крім того, одержувачі пенсій можуть подати додаткові документи, які впливають на розмір пенсії (зокрема про стаж).

      Для перерахунку пенсій по інвалідності внаслідок трудового каліцтва або професійного захворювання та пенсії в разі втрати годувальника із зазначених причин урахову (дохід), з якої було раніше обчислено пенсію, за документами, наявними в пенсійній справі, або за вибіром пенсіонера – заробітна плата (дохід) за період, передбачений абзацом першим ч.1 ст. 40 цього Закону.

       При цьому заробітна плата (дохід) для обчисленя пенсії визначається із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу) за 2014 – 2016 рр. і величини оцінки одного року страхового стажу в розмірі 1%.

 

 Адміністрація Кременецького ОУ ПФУ

Тернопільської області

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь