A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Податкова інформує: Платники Тернопільщини забезпечили 135,4 млн.грн. військового збору

Дата: 18.10.2017 09:10
Кількість переглядів: 376

Платники Тернопільщини забезпечили 135,4 млн.грн. військового збору

            У січні-вересні від платників Тернопільської області надійшло до бюджету 135,4 млн.грн. військового збору. Це становить 113,8% прогнозного показника. Порівняно з 9 місяціми минулого року сплата зросла на 37,1 млн.грн.

            Нагадуємо, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв»язку з трудовими відносинами. Ставка військового збору складає 1,5% від об»єкту оподаткування.

Щоб уникнути подвійного оподаткування

            Згідно з пп.177.8 ст.177 ПКУ під час нарахування фізичній особі підприємцю доходу від здійсненням ним підприємницької діяльності суб»єкт господарювання або само зайнята особа, які нараховують (виплачують)такий дохід, не утримують податку на доходи у джерела виплати, якщо фізичною особою-підприємцем, яка отримує такий дохід, надано копію документу, що підтверджує її державну реєстрацію відповідно до закону як суб»єкт господарської діяльності. Порядок надання відомостей з ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань із змінами та доповненнями.

            Відомості, що містяться в ЄДР є відкритими і загальнодоступними (крім реєстраційних номерів облікових карток платників податків та паспортних даних) та у випадках, передбачених Законом №755, за їх надання стягується плата.

            Відомості, що містяться в ЄДР, надаються , зокрема, у вигляді виписки, витягу.

            Фізичні особи підприємці на загальній системі оподаткування для уникнення подвійного оподаткування повинні надати юридичним особам та фізичним особам-підприємцям, з якими мають господарські відносини, копію документа, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи-підприємця (витяг або виписку з ЄДР, в яких зазначаються види діяльності).

            Яку воду можна використати без податку

Відповідно до п.255.1 ст.255 ПКУ платники рентної плати за спец використання води є водокористування суб»єктом господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи,їх філії, відділення, представники інших відокремлених підрозділів без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об»єктів (первинні водокористувачі)та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

            Пунктом 255.2 ст.255 ПКУ визначено, що не є платниками рентної плати за спец використання води, водокористувачі, які використовують воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення у т.ч. для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичними особами, фізичними особами-підприємцями та платниками єдиного податку.

            Під терміном «санітарно-гігієнічні потреби» слід розуміти використання води в туалетах, душових, ванних комнатах і умивальниках та використання для утримання приміщень у належному санітарно-гігієнічному стані.

 

Застосування штрафних санкцій – у Рекомендаціях ДФС

            ДФС надала для використання в роботі Рекомендації щодо застосування санкцій за здійснення операцій з реалізації пального без реєстрації платником податку та за порушення порядку реєстрації акцизних накладних, розрахунків коригування до акцизних накладних в єдиному реєстрі акцизних накладних, а також неподання податкової звітності, інших санкцій в частині АП, притягнення до адміністративної відповідальності.

            Рекомендації запроваджуються з метою забезпечення належного застосування штрафу за здійснення операцій з реалізації пального без реєстрації платником акцизного податку та за порушення порядку реєстрації акцизних накладних, розрахунків коригування до таких акцизних накладних в єдиному реєстрі акцизних накладних, а також неподання податкової звітності, інших санкцій під час контролю за справлянням акцизного податку, притягнення до адміністративної відповідальності.

           

            А приміщення-це частина внутрішнього об»єму будівлі, обмежена будівельним елементом з можливістю входу і виходу.

            Тобто під використанням води для утримання приміщень у належному санітарно-гігієнічному стані слід розуміти використання води для підтримання чистоти безпосередньо у будівлях(зокрема миття підлоги, вікон, стін, підвіконна);

            Оскільки торговельне та механічне обладнання вітрини та інвентар, що знаходяться в приміщенні не належать до категорії будівлі чи будівельних елементів, використання води для миття обладнання, вітрин та інвентаря не є використанням води для санітарно-гігієнічних потреб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь