A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

урок мужності «Собор свободи нам серце зігріва»

Дата: 23.01.2018 09:05
Кількість переглядів: 519

      Щороку 22 січня, у день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році, відзначають День Соборності України.


У зв’язку з цією подією у Кременецькій ЗОШ-I-III ст.№3 відбувся урок мужності «Собор свободи нам серце зігріва». Участь в заході взяли учні та педагоги навчального закладу, перший заступник Кременецького міського голови Микола  Матвіюк, начальник відділу освіти міської ради Наталія  Щербатюк, головний спеціаліст відділу культури і туризму Кременецької міської ради Альона Костюк, старший науковий співробітник краєзнавчого музею Еліна Савчук.

         Учитель історії школи Оксана  Гонтарук, зробивши невеличкий екскурс у минуле, наголосила, що тема соборності, єдності нашого народу знову актуальна, як ніколи. Влучно підхопив і продовжив цю думку перший заступник міського голови  Микола Матвіюк. Кожен описаний історичний факт змінювався концертними номерами, у яких емоційно та переконливо, через поезію та пісню, учні висвітлювали тему єдиної, соборної України. Свято завершилося символічним флешмобом та щирими словами подяки учасникам та організаторам заходу, а саме: Білянській Вікторії, Сільвеструку Назару, Меронюку Владиславу, Томашевському Валерію, Ковальчук Христині, Лапій Анні, Собчук Діані, Грудницькій Оксані, Калюжній Юлії, Лобан Єлизаветі, Королю Дмитру, Дубчак Оксані, Гаврилюку Яремі, дівчаткам із шкільної вокально-хорової студії «Світанок», ведучим Махнітко Еммі та Гнатюк Катерині, педагогам – заступнику директора з виховної роботи Олександрі Мороз та педагогу-організатору Надії  Сушньовій. 

У той же день від імені громадськості Кременця міський голова Олексій Ковальчук спільно з виконуючим обов’язки голови Кременецької районної державної адміністрації Володимиром Козубським, головою Кременецької районної ради Володимиром Стефанським  представники громадськості поклали квіти до пам'ятника Великому Кобзареві та пам'ятного знака на місці, де монументом вшанують борців за волю України.
         Квіти також поклали до могили січових стрільців, що на Монастирському цвинтарі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь