A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кременецька міська громада
Тернопільська область, Кременецький район

Новини ОДПІ

Дата: 24.03.2018 08:11
Кількість переглядів: 352

Що означає термін «податкова знижка»?

            Відповідно до п.п.14.1.170 п.14.1 ст.14 ПКУ податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб»єктами господарювання, документально підтверджена сума (вартість)витрат платника податку-резидента у зв!язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподаткованого доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.

            Відповідно до ст..166 ПКУ, до податкової знижки включаються фактично здійсненні протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов»язково повинно бути відображено вартість таких товарів, робіт, послуг і строк їх продажу (виконання, надання).

Термін для зберігання файлів із поданою звітністю

 

Згідно з п. 44.3 ст. 44 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники податків зобов’язані забезпечити зберігання документів, визначених п. 44.1 ст. 44 ПКУ, а також документів, пов’язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом не менш як 1095 днів (2555 днів – для документів та інформації, необхідної для здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням відповідно до ст. 39 ПКУ) з дня подання податкової звітності, для складення якої використовуються зазначені документи, а в разі її неподання – з передбаченого ПКУ граничного терміну подання такої звітності.

Відповідно до п. 44.4 ст. 44 ПКУ, якщо документи, визначені у п. 44.1 ст. 44 ПКУ, пов’язані з предметом перевірки, проведенням процедури адміністративного оскарження прийнятого за її результатами податкового повідомлення-рішення або судового розгляду, такі документи повинні зберігатися до закінчення перевірки та передбаченого законом строку оскарження прийнятих за її результатами рішень та/або вирішення справи судом, але не менше строків, передбачених п. 44.3 ст. 44 ПКУ.

Відповідно до Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» cтрок зберігання електронних документів на електронних носіях інформації повинен бути не меншим від строку, встановленого законодавством для відповідних документів на папері.

Отже, архів файлів, про подання звітності контролюючим органам в електронному вигляді (в тому числі якщо перевірка не проводилась 3 роки) повинен зберігатися у платника податків не менш як 1095 днів (2555 днів – для документів та інформації, необхідної для здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням відповідно до ст. 39 ПКУ) з дня подання податкової звітності.

Фіскальний звітний чек: відповідальність за не роздрукування (не зберігання)

Кременецька ОДПІ нагадує, що за не зберігання первинних документів до платників податку можуть бути застосовані штрафи відповідно до п. 121.1 ст. 121 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), зокрема, незабезпечення платником податків зберігання первинних документів, облікових та інших регістрів, бухгалтерської та статистичної звітності, інших документів з питань обчислення і сплати податків та зборів протягом установлених ст. 44 ПКУ строків їх зберігання та/або ненадання платником податків контролюючим органам оригіналів документів чи їх копій при здійсненні податкового контролю у випадках, передбачених ПКУ. Таке не зберігання тягне за собою накладення штрафу в розмірі 510 гривень.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень.

Крім того, не роздрукування (не зберігання) фіскального звітного чеку тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб суб’єкта господарювання відповідно до ст. 155 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

У січні Тернопільська митниця ДФС спрямувала до бюджету майже 100 млн гривень

 

У січні 2018 року Тернопільською митницею ДФС до Державного бюджету України мобілізовано 95,8 млн грн. Це на 39,5 млн грн або на 70% більше порівняно з січнем 2017 року року.

Зокрема, сплачено 83,7 млн грн податку на додану вартість, 9,2 млн грн мита та 2,7 млн грн акцизного податку. Також перераховано 153,1 тис. грн плати за здійснення митних формальностей та інших надходжень.

Найбільший вплив на зростання надходжень у січні мало ввезення легкових автомобілів громадянами (сплачено 12 млн грн). Вагомий вплив мало також сезонне збільшення обсягів митного оформлення риби та морепродуктів, а також ввезення (в тому числі і випуск зі складів тимчасового зберігання) сільськогосподарської техніки та комплектуючих до неї.

Товари, при митному оформленні яких сплачено найбільше податків:

  • легкові автомобілі товарної позиції 8703 згідно з УКТЗЕД (сплачено 11,6 млн грн, в січні 2017 року – 10,6 млн грн);
  • риба морожена товарної позиції 0303 згідно з УКТЗЕД (сплачено 8 млн грн, протягом звітного періоду минулого року – 5,1 млн грн);
  • сік яблучний концентрований товарної позиції 2009 згідно з УКТЗЕД (сплачено 4,6 млн грн, в минулому році не імпортувався).

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь